Jan Helin

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Wikipedia har en artikel om:
Jan Helin

Jan Helin, född 12 januari 1967, är en svensk journalist och publicist.

Från 2008 till 2015 var han chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet. Från 2012 till 2015 var han också Aftonbladets verkställande direktör. Sedan den 18 april 2016 är han programdirektör på Sveriges Television (SVT). Hans titel ändrades under hösten 2019 till mediedirektör.

Citat[redigera]

 • Jan Helin om vad SVT gör:
  Vi ger dig en orientering i vad som har hänt i den nära världen där du lever och i den stora världen. Du kommer förstå mer av din omgivning om du tar del av public service. Det är också så att vi erbjuder dig en möjlighet att om du känner dig felbehandlad av någon [...] så kan du komma till oss och vi kommer i så fall att ge dig en röst. Du kommer att få säga det här [...] och är det så att det finns sakförhållanden här som är fel, att du är orättvist behandlad, så kommer det att komma upp till ytan och sen så kommer det förhoppningsvis att hända någonting.
 • Att man bedömer människor idag utifrån sin karaktär snarare än hur man ser ut, där är vi ju inte. Och jag tänker ändå att, så naivt som det låter, så är det ett tillstånd värt att sträva efter.
 • Om vad det kostade att köpa rättigheterna att sända två sommar-OS och två vinter-OS (från och med vinter-OS 2026) till SVT:
  Vi kan aldrig prata om exakt vilka summor som den här typen av affärer handlar om. Vi har inte tagit bort någon del eller avstått någon del för att kunna göra det här utan publiken får uppleva SVT så brett och kraftfullt som man har upplevt hittills men med ett OS.
 • Om att vissa vill se ett smalare uppdrag till SVT med mindre nöje och sport:
  Jag tar gärna en sån diskussion, om man får ha åsikter om det, men är det en rättighet vi ska ha så påstår jag att det är OS.
  • Rapport kl 18 den 16 januari 2023.