Jan Helin

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Wikipedia-logo-v2-sv.svg
Wikipedia har en artikel om:
Jan Helin

Jan Helin, född 12 januari 1967, är en svensk journalist och publicist.

Från 2008 till 2015 var han chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet. Från 2012 till 2015 var han också Aftonbladets verkställande direktör. Sedan den 18 april 2016 är han programdirektör på Sveriges Television (SVT). Hans titel ändrades under hösten 2019 till mediedirektör.

Citat[redigera]

  • Jan Helin om vad SVT gör:
    Vi ger dig en orientering i vad som har hänt i den nära världen där du lever och i den stora världen. Du kommer förstå mer av din omgivning om du tar del av public service. Det är också så att vi erbjuder dig en möjlighet att om du känner dig felbehandlad av någon [...] så kan du komma till oss och vi kommer i så fall att ge dig en röst. Du kommer att få säga det här [...] och är det så att det finns sakförhållanden här som är fel, att du är orättvist behandlad, så kommer det att komma upp till ytan och sen så kommer det förhoppningsvis att hända någonting.
  • Att man bedömer människor idag utifrån sin karaktär snarare än hur man ser ut, där är vi ju inte. Och jag tänker ändå att, så naivt som det låter, så är det ett tillstånd värt att sträva efter.