Hoppa till innehållet

Agnes Arpi

Från Wikiquote
Citat relaterade till Agnes Arpi.

Agnes Arpi, född 27 april 1985, är en svensk journalist och skribent.

Citat[redigera]

  • Att bli inbjuden till debatt på grund av att hon är kvinna:
    Som ung kvinna med åsikter, i alla fall var det så då, då öppnas många dörrar. Det är många som vill att man ska vara en ung kvinna med åsikter. Jag blev uppringd av nyhetsprogram som ville att jag skulle vara med och diskutera saker som jag inte alls var kvalificerad för bara för att 'Ja, men vi behöver en ung tjej med åsikter.' Och det där tackade jag nej till. [...] Jag har fått frågan själv att vara med i TV och debattera Melodifestivalen. Jag är så ointresserad av Melodifestivalen. [...] Jag vill ägna mig åt det som jag är intresserad av och det som jag kan nånting om.
  • Jag tycker att offentligheten är en obehaglig plats att vara på och jag försöker vara väldigt noga med på vilka sätt jag deltar på den arenan. [...] Jag tycker att det är obehagligt att vara så tillgänglig för andra blickar på en och åsikter om en.
  • Om svensk sjukvård:
    Det är klart att vi ska ha evidensbaserad vård. Om man tror att all vård som ges i Sverige, och alla läkemedelsbehandlingar som ges i Sverige, är evidensbaserad, då är man felinformerad. Så fungerar det inte.
  • Om Majorna i Göteborg:
    Det här politiska, att det var så självklart vad man skulle tycka, det upplevde jag som tonåring som ett problem. Det fanns så lite input från andra synsätt att det var en ideologisk tvångströja. Och det kan jag fortfarande uppleva idag att det är.