Alan wake

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Alan Wake är ett psykologiskt action-thriller-tv-spel som utvecklats av Remedy Entertainment och publicerades av Microsoft Game Studios.

Citaten är översatta till Svenska.

Alan Wake[redigera]

  • Stephen King skrev en gång att "mardrömmar existerar utanför logiken, och det är lite roligt att få i förklaringar; de är antitetiska mot rädslets poesi. "I en skräckhistoria frågar offret" Varför? " Men det kan inte finnas någon förklaring, och det borde inte vara en. Det obesvarade mysteriet är det som stannar hos oss längst, och det är vad vi kommer ihåg i slutet. Jag heter Alan Wake. Jag är en författare.
  • Jag har alltid haft en levande fantasi, men den här drömmen förvirrade mig. Det var vildt och mörkt och konstigt, även enligt mina normer. Så ja - det började med en dröm. Efter ett typiskt mardrömmönster var jag sen, försökte desperat nå min destination - en fyr - för en brådskande anledning som jag inte kunde komma ihåg. Jag hade kört för snabbt ner en kustväg för att komma dit. ... Jag hade sett liftaren för sent. ... Han var död. Jag var övertygad om att de skulle sätta mig i fängelse, och jag skulle aldrig se Alice igen. ... Plötsligt var hans kropp borta.
  • Det är inte en sjö, det är ett hav.
  • Jag kunde känna Alice närvaro nära ... Jag förstod vad jag var tvungen att göra nu. Jag visste hur man skriver slutet på Avgång. Det är ljus, och det finns mörker. Orsak och verkan. Det finns skuld och det är försoning. Men skalorna behöver alltid balansera. Allt har ett pris. Det var där Zane hade gått fel. Det är en lång resa genom natten tillbaka in i ljuset.