Hoppa till innehållet

Alexander Bard

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Alexander Bard
Alexander Bard, 2007

Alexander Bengt Magnus Bard, ursprungligen Bengt Magnus Bard, född 17 mars 1961 i Västra Ny i Östergötland, är en svensk artist, musikproducent, författare, filosof och samhällsdebattör.

 • Hitler var ond. Men han kunde klä sig.
  • DN På stan 2006-03-03
 • Nu vid 45 års ålder kan jag partaja i fyra dygn utan droger. Jag är en Duracellkanin, Jag går och går och går.
  • DN På stan 2006-03-03
 • Jag är ju väldigt sugen personligen på att skaffa en kamera och mikrofon för att förfölja Thomas Bodström dygnet runt för att se vad han har för sig för jag tror det förekommer en hel del saker i hans liv som han inte har lust att det ska komma ut i media för att det förmodligen skulle förstöra hans karriär både som poliker och advokat.
 • Det handlar om människosyn i högsta grad. Det handlar om varje vuxen myndig människas rätt att få bestämma över sin egen sexualitet. Det du talar om är, att du ska bestämma över hur andra ska ligga med andra människor i sina sovrum. Det ska du ge fan i, ska jag säga dig. Vi svenskar vill bestämma. Vem jag vill ligga med ska jag bestämma, och hur jag vill ligga med andra. Och man säljer inte sin kropp, man säljer en sexuell tjänst. Om jag säljer en sexuell tjänst ramlar inte min arm av. Mitt ben ramlar inte av. Inte ens min penis ramlar av. Jag säljer en tjänst, det är som att massera någon, det är ingen skillnad.
 • Det är nog ingen seriös människa som kan tro att jag skulle kunna vara med i samma parti som Johan Pehrson.
  • Gomorron Sverige, 9 mars 2011
 • Jag kallar mig själv för "Idol"-hora. Horor är bra, horor avslöjar hur världen fungerar. Horor är de mest uppriktiga människorna som finns. Att gå till jobbet är att göra något mot ersättning för du skulle inte göra det gratis. Alla som jobbar är horor. Alla som tar emot en lön är en hora.
 • Om man väjer att vantolka mig är jag inte ansvarig för det. Jag tycker att jag är ansvarig för intentionen bakom det jag gör. [...] Som till exempel om jag använder ironi eller humor och det är uppenbart, och någon låtsas att jag inte har varit ironisk och låtsas att det jag sagt måste tas på bokstavligt allvar, då skiter jag fullständigt i det. Då är det såhär: Nej, nej, det är uppenbart att jag har använt ironi och humor i det här fallet. Om du försöker låtsas att det inte är det då spelar du ett fult spel mot mig då tänker jag inte backa, då tänker jag stå på mig.
 • Idag bränner man en trycksak om man bränner Koranen. Man bränner inte en bok som någon har suttit i åratal och handskrivit av. Om du brände en bibel eller brände en koran eller brände Talmud eller brände min heliga skrift, Avesta, på 1300-talet innan tryckpressen fanns då brände du ett exemplar av flera års arbete. Om jag bränner en trycksak som tog en sekund och kostade ett öre att tillverka [...] då bränner jag en trycksak. Och en religion som inte tål att man eldar upp en trycksak det är inte mycket att ha till religion. Poängen med Koranen det är ju budskapet i orden [...], det är det som är det heliga med Koranen.
 • Lynchmobben. Det mest fruktansvärda människan kan syssla med. När människan sluter in sig i sin egen stam och drivs av rädsla och drivs av bitterhet och drivs av förakt och drivs framför allt av idén om att första minsta hittepå duger som sanning. Det är lynchmobben vi måste se upp med [...] för den tar fram det allra värsta i oss.