Hoppa till innehållet

Anna Kinberg Batra

Från Wikiquote

Anna Kinberg Batra, född 1970, svensk politiker, riksdagsledamot.


  • Stockholmare är smartare än lantisar.
Kinberg Batra i en TV-intervju 22 juli 1998. Kinberg gjorde dock undantag för Carl Bildt, född i Halmstad. Källa: Aftonbladet 23 juli 1998, s. 2


  • Internationella företag använder Stockholm som testmarknad för mode och trender och sådana grejer. Här bor fler högutbildade, här finns 50 högskolor och här ligger huvudkontoren.
Kinberg Batra försöker försvara sitt uttalande till TT.[1]


  • Jag är liberalare än moderpartister, jag vill sänka skatten mer än någon "vuxen" kandidat. Jag tror att jag är mer ideologisk, vågar tala om hur det borde vara i stället för att prata om procentsatser och övergångslösningar.
Kinberg Batra svarar på frågan "Hur avviker du från den gängse politiska linjen?". Svenska Dagbladet 31 augusti 1998, s. 2.


  • Svensk arbetsrätt har vuxit fram i samarbete mellan staten, kapitalet och facket för att skydda den centralt beslutade kollektiva svenska arbetsmarknadsmodellen. Den lagstiftningen passar inte i vår tids samhälle. Samtidigt som den skydddar [sic!] gamla strukturer och privilegier hindrar den nya företag och jobb. Därför måste den förändras i grunden för att skydda människornas rättigheter i stället för pamparnas.
Riksdagens protokoll 2001/02:14. Torsdagen den 18 oktober 2001, anförande 149. Allmänpolitisk debatt.


  • För det andra betackar jag mig för att bli åldersdiskriminerad i debatten. Självklart kan jag inte ta ifrån Anders Karlsson det faktum att han generellt har längre erfarenhet av att finnas osv. än vad jag har. Men jag har å andra sidan kanske fler kompisar än Anders Karlsson som är i den situationen att man är 30 någonting och kvinna och känner sig diskriminerad när man söker jobb.
Riksdagens protokoll 2001/02:101. Onsdagen den 24 april 2002, anförande 36. Debatt om arbetsrättsliga frågor med den socialdemokratiske riksdagsledamoten Anders Karlsson.


  • "Det behövs ett golv för hur små skulder Kronofogden skall driva in." - Anna Kinberg Batra ordförande i finansutskottet.
http://www.di.se/artiklar/2013/12/18/m-politiker-vill-slopa-smaskulder/

Externa länkar[redigera]

Wikipedia har en artikel om:
Anna Kinberg Batra