Hoppa till innehållet

Artificiell intelligens

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI), eller maskinintelligens, är förmågan hos datorprogram och robotar att efterlikna människors och andra djurs naturliga intelligens, främst kognitiva funktioner såsom förmåga att lära sig saker av tidigare erfarenheter, förstå naturligt språk, lösa problem, planera en sekvens av handlingar och att generalisera.

Citat[redigera]

  • Oskar Sundfelt: För mig är det en kvävande känsla att hela tiden bli utsatt för dom här jävla korrelationerna som väljer mitt innehåll. Jag känner att det inkräktar på min agens. Jag tycker det är plågsamt för ibland får jag upp videos och innehåll på Internet som jag förstår att jag förmodligen skulle tycka om, men då vill jag inte ens titta på det för jag vill inte att nåt jävla konstigt program håller på och fuckar med min agens, med vad jag väljer.
  • Ather Gattami: En av dom stora utmaningarna som vi har till exempel i Sverige, där vi bor, är att vi ligger markant efter. Och det är en så kraftfull teknik att vi måste utveckla det själva. Vi kan inte förlita oss på att länder, eller till och med företag, besitter den här tekniken själva och göra oss beroende av det. Det är infrastruktur som är i princip lika viktig som elektriciteten eller vägar. [...] Skulle man vilja låta ens vägar ägas av andra länder? Det tror jag inte.
    • Go'kväll (vid 15m5s), SVT, 21 september 2023