Benny Hinn

Från Wikiquote

Benny Hinn, född 3 december 1952 i Jaffa i Israel, är en amerikansk helandeevangelist.

Citat av Hinn[redigera]

(översatt från engelskan)


  • "Herren säger mig också att berätta för er, I mitten på 90-talet - omkring '94 eller '95 - inte senare än det, så kommer Gud att förstöra den homosexuella rörelsen i Amerika [applåd från publiken]. Men han kommer inte att förstöra den med vad många trott han skulle göra det med. Han kommer att förstöra den med eld."


  • "Gud säger till mig att berätta för er: det är en ny sjukdom på scenen - okänd för mänskligheten. Den kommer att döda många. Guds ande säger mig att berätta det för er. Det är en demonande. Hans namn är Apollyon, Det står om honom i uppenbarelseboken. Hans namn är förgöraren, förstöraren. Han kommer från södern, från Sydamerika till själva Amerika - och kommer att plåga många för att de levt rebelliskt. Gud säger mig att berätta för er det: drogploblemen i Amerika kommer att göra att många kommer att dö av denna farsot, denna nya farsot föds på grund av en ny drog som kommer på scenen på 90-talet. Den kommer att komma från Sydamerika."
de två ovan från Benny Hinn 31 december 1989 på Orlando Christian Center (från hans profetior inför 90-talet).


  • "Jag berättar för er, jag känner den gudomliga interventionen tala här. Folk kommer att avbeställa begravningstjänster och ta hem sina döda i deras kistor, placera dem - Min Gud, jag känner den gudomliga interventionen här - placera dem framför en TV-apparat, väntande för Guds kraft att komma igenom och beröra dem. Och det kommer att hända igen och igen, så mycket att det kommer att sprida sig, från Kenya till Mexiko till Europa, till Sydamerika, där folk kommer att upplyftas från de - så mycket att ordet kommer att spridas att ifall någon död person sitts framför denna TV-skärm, att han kommer att uppväckas från de döda, och de kommer att vara i tusental."
Benny Hinn TBN, 19 oktober 1999.
  • "Jag bryr mig inte om ifall ni gillar mig eller ej. Rör aldrig Paul Crouch eller Jan. Låt mig säga någonting annat till Er, och jag bryr mig inte om ifall ni gillar det eller ej. Ni har attackerat mig, och era barn kommer att få betala för det.
    Ja Herre, jag kommer att göra det, jag placerar en förbannelse på varje man och varje kvinna som sträcker sin hand emot denna gudomliga intervention, Jag förbannar de män som vågar att tala ett ord mot detta ministerium. Men alla män och alla kvinnor som sträcker sin hand i välsignelse mot detta ministerium, dessa välsignar jag, jag välsignar det hemmet, jag välsignar denna familj... Under denna himmelska intervention, kommer de ord jag säger inte att kunna falla tomt till marken, under denna himmelska intervention kommer allt jag säger att inträffa
    Var försiktiga, edra små kan få lida för er dumhet. Nu pekar jag ut er med mitt finger idag, med den mäktiga kraften av Gud bakom mig, och jag säger ... Och edra barn kommer att få lida. Ifall ni bryr er om edra barn, sluta attackera Benny Hinn"
Benny Hinn "Praise the Lord show," 10 september 1999


Externa länkar[redigera]

Wikipedia har en artikel om:
Benny Hinn