Hoppa till innehållet

Chang Frick

Från Wikiquote
Chang Frick talar på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm den 9 november 2019 till minne av Kristallnatten 1938.

Chang Frick, född 24 oktober 1983, är en svensk entreprenör, journalist och fotograf. Han är chefredaktör för nättidningen Nyheter Idag.

Citat[redigera]

  • Om journalistik:
    Genom att låta folk få vässa, och göra, sina bästa argument, och så har du en annan motpart som den är i konflikt med så får den ge sina bästa argument, och så bygger man en artikel på det. Det blir oftast mycket, mycket mer intressant för läsaren. För då får du fram dom här nyanserna mitt emellan där. Även den som egentligen inte håller med [tänker] 'Men fan, dom hade en liten poäng där.'
  • Om Sveriges Natoansökan 2023:
    Om det är så att vi behöver sätta yttrandefriheten på undantag för att vi måste hantera en kränkt sultan nere i Ankara, då kunde regeringen gått ut med det. Dom kanske kunde gjort en sån här tidskrift från Socialstyrelsen 'Till dig som funderar på att demonstrera under pågående Natoprocess' och informera om att just nu så ska vi låtsas att vi har demokratiska fri- och rättigheter men egentligen har vi inte det för att vi har kränkt en idiot nere i Ankara.
  • Om varför Nyheter Idag inte tar emot presstöd:
    [Presstödet hade hämmat oss]. För journalistik ska vara åtskild från staten. Vi ska granska staten. Vi ska granska makten. Då kan inte vi ta emot pengar av den [...] för då finns det ett informellt maktmedel emot oss. Jag vill vara helt fri. Jag vill kunna reta upp precis vem fan jag vill. Jag vill kunna räcka fingret åt precis vem fan som helst. Jag vill kunna dra till med det största jävla skandalen i mannaminne och bara skratta hela vägen till [raggarbilen]. [Den totala friheten] den har du inte om du har pengar från nån viss organisation, nåt politiskt parti, staten eller något annat. Nånstans måste du få pengar ifrån. Det är våra prenumeranter, och det är dom som gillar det vi gör. Men dom människorna kommer ju inte springa iväg bara för att jag är jag, för att Chang är Chang. Det var ju det som gjorde att de en gång kom och ville börja prenumerera [...].