Diskussion:Jimmie Åkesson

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Denna artikel är utsatt för ständiga klotterattacker. Någon administratör som kan låsa? /Slarre 13 oktober 2006 kl. 16.26 (CEST)

Roy Andersson[redigera]

Är det inte jäkligt oseriöst att bara ta med hälften av citatet av Roy Andersson? I dess nuvarande utformning är citatet uppenbarligen upplagt för att ge sken av att Andersson stödjer Jimmie Åkesson. Den i intervjun följande meningen, "Utan att vilja försvara Sverigedemokraterna måste vi försöka förstå hur de tänker", visar att så inte är fallet. Vilket också gör citatet ganska ointressant, men ska det stå kvar ska det i alla fall vara rätt. Aureliano 4 oktober 2008 kl. 21.42 (CEST)

Det borde absolut åtgärdas. Sätt igång. Hedman 5 oktober 2008 kl. 12.21 (CEST)
Citatet är inte alls ointressant. Till och med den socialdemokratiske riksdagsmannen Luciano Astudillo blev på sin blogg tagen på sängen av det. Roy Andersson uttalar helt klart något slags stöd för sd och Jimmie Åkesson, om än inte för politiken. Bubbelgris 26 oktober 2008 kl. 02.21 (CEST)
Vad han säger är ju ungefär att man inte ska underskatta sd, vilket är en ganska vanlig ståndpunkt sedan deras relativa framgångar i det senaste valet. Jag har dock inte förespråkat att citatet ska tas bort, även om jag inte skulle se det som en direkt brist om det försvann. Däremot ska det vara korrekt återgivet. Du försökte beskära det så att det snarare såg ut som en hyllning till Åkesson. Efter att detta uppdagats och citatet kompleterats försökte du återställa din beskurna version. Det är ganska tydligt, även med tanke på andra ändringar, var du står och jag föreslår att du håller dig borta från ämnen du inte kan hålla dig neutral till (du har ju redan blivit evighetsblokerad på Wikipedia). Nämnvärt kan ju för övrigt vara att Andersson i artikeln har ungefär samma resonemang om Hitler som om Åkesson, helt enkelt att de är/var smarta populister. Och Astudillo slutligen, [1], verkar ju inte blivit nämnvärt "tagen på sängen". Aureliano 28 oktober 2008 kl. 18.41 (CET)
Jag är inte sverigedemokrat, som du insinuerar, utan röstar på folkpartiet, vilket jag har klargjort på svenskspråkiga Wikipedia. Däremot borde stå bortom allt rimligt tvivel att du är en motståndare till Sverigedemokraterna på grund av dina redigeringar och din agitation, inte minst detta citat: "även om jag inte skulle se det som en direkt brist om det försvann". Du skriver vidare följande: "Du försökte beskära det så att det snarare såg ut som en hyllning till Åkesson." Både ja och nej. Det är klart att de två meningarna "Partiledaren Jimmie är inget blindstyre. Han verkar vara en mycket intelligent person" är ett beröm som är direkt riktat till Jimmie Åkesson och ingen annan. Ingen kan väl förneka det. Även Jimmie Åkesson har citerat Roy Andersson på samma sätt på sin webbplats. Roy Andersson värderar Jimmie Åkessons kvaliteter och bedömer dessa som goda. Så det är riktigt.
Däremot anser jag inte att meningen "Utan att vilja försvara Sverigedemokraterna måste vi försöka förstå hur de tänker" har med Jimmie Åkesson att göra. Var någonstans i den meningen nämns Jimmie Åkesson? Vilket pronomen nämner honom? Inget, förstås. Därför har den meningen, enligt mig, inte att göra i denna artikel eftersom den inte berör Jimmie Åkesson en millimeter. Om någon vill veta i vilket sammanhang som Roy Andersson yttrade detta kan denne klicka på länken till artikeln i Realtid.se och läsa denna artikel. Jag anser dock att i svenskspråkiga Wikiquotes artikel om Jimmie Åkesson bör endast stå sådant som är yttrat av eller om Jimmie Åkesson, inte Sverigedemokraterna som parti.
Vidare är det riktigt att jag är evighetsblockerad på svenskspråkiga Wikipedia, detta på felaktig grund, men det har inget som helst med denna diskussion att göra, och jag är inte evighetsblockerad på svenskspråkiga Wikiquote. Försök inte blanda bort korten. Varför Roy Andersson lägger till ett avstångstagande från Sverigedemokraterna i intervjun kan man bara spekulera i, men han nämner inte Jimmie Åkesson där, så det är irrelevant för denna diskussion. Slutligen kan jag konstatera att jag hade en felaktig minnesbild av Luciano Astudillos blogginlägg, och jag tar därför tillbaka detta påstående eftersom det tydligen är felaktigt. Bubbelgris 12 november 2008 kl. 09.57 (CET)

Nytt citat[redigera]

När artikeln låses upp den 27 november 2008 klockan 19.50 anser jag att följande citat bör tillfogas densamma:

  • Partiledaren Jimmie Åkesson är en slipad man.

Bubbelgris 12 november 2008 kl. 10.06 (CET)

Mycket stav- och grammatikfel, samt relativt vinklad. Exempelvis under rubriken "Om totalstopp för invandring" citeras först Åkesson om ett totalstopp för all icke-västlig invandring, samtidigt som han i nästa citat tillskrivs texten "Jag har aldrig sagt att vi ska stoppa invandringen helt.", vilket utan tvekan lagts till för att förkasta Åkessons relevans i den politiska sfären. Ändra genast! Användare:78.73.98.36

Oavsett om det sista är sant eller ej så förstår jag inte varför det är viktigt för Wikiquote att få veta din åsikt. Thuresson 14 april 2010 kl. 20.53 (CEST)

Realtidsartikeln är uppenbarligen märkligt upphuggen och otydligt. Är inte lämplig som grund för common knowledge.