Erika Bjerström

Från Wikiquote
Citat relaterade till Erika Bjerström.

Citat[redigera]

 • Efter att Donald Trump valdes till USA:s president i november 2016:
  "Medierna har uppenbarligen inte kontakt med de vanliga människor på landsbyggd som inte bor i Hollywood, Los Angeles, här i New York eller Washington. De har inte kontakt med vad deras frågor är, deras bekymmer. Så även om Trump har vunnit så är det framför allt en rungande förlust för etablisemanget [och] medier som hade så dålig markkontakt."
  • Rapport kl 19.30 (vid 3m50s), Sveriges Television, 9 november 2016.
 • Efter att Donald Trump valdes till USA:s president i november 2016:
  "När du kallar den arga stålarbetaren för en karikatyr då tycker jag att du blir en del av problemet, om jag ska vara ärlig. Då blir du en del av den här liberala eliten. Därför att det är just för att man har betraktat dem som karikatyrer som man inte riktigt har tagit dem på allvar. Väldigt många amerikaner, om man beger sig utanför de här anorektiskt smala och vältränade elitgrupperna här i New York och Washington, så är folk överviktiga, de har skägg, de har keps och lever väl på ett sätt upp till någon slags nidbild av amerikanen som vi svenskar och andra kanske har. Men som är sann. [...] Donald Trump, tror jag, har legaliserat en helt ny ton mot medierna. Han har genomgående kallat oss för 'dishonest scum' det vill säga ungefär 'ohederliga avskum'. Det tror jag kommer skapa ett helt nytt klimat. "

Citat om Erika Bjerström[redigera]

 • Birger Schlaug: Personligen kan jag tyvärr aldrig se ett inslag av E.B. utan misstänka vinklig och att idén för inslaget bestämmer utfallet. Kanske oerhört orättvist, men det går inte att komma ifrån.
  • "Sol", schlaug.blogspot.com, 21 februari 2011. Kommentar 22 februari 2011.