Google

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Google

Google är ett amerikanskt multinationellt internetföretag inriktat på Internetrelaterade produkter och tjänster som omfattar annonsering på nätet, en sökmotor, molntjänster, mjukvaru- och hårdvaruprodukter.

Citat[redigera]

 • Sara Övreby: Förtroendet för våra plattformar är helt grundläggande och därför genomsyrar säkerhet allt vi gör.
  • Sara Övreby. "Rikskonferensen 2022 - tisdag" (vid 6h58m57s), Folk och Försvars kanal på YouTube, 11 januari 2022. Sara Övreby är samhällspolitisk chef på Google Sverige.
 • Om Googles satsning på det svenska riksdagsvalet 2022.
  Sara Övreby: Vi kraftsamlar genom att inrätta särskilda valteam. På det viset täcker vi upp frågor som rör alla våra produkter och kan erbjuda en direktkontakt, både till Google och YouTube, för myndigheter, politiker och journalister med flera. [...] Redan idag samverkar vi med MSB och Myndigheten för psykologiskt försvar [...] och vi kommer intensifiera det samarbetet under året. [...] Kära åhörare, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och här är Googles bidrag för ett säkrare val i höst. För att lyckas behövs ett nära samarbete mellan många aktörer i samhället, och vi ser fram emot fortsatt dialog och hoppas på fortsatt och ökad samverkan med berörda aktörer.
  • Sara Övreby. "Rikskonferensen 2022 - tisdag" (vid 6h59m42), Folk och Försvars kanal på YouTube, 11 januari 2022. Sara Övreby är samhällspolitisk chef på Google Sverige.
 • Sara Övreby: Vi tar bort det olagliga och det som inte följer våra riktlinjer. Vi lyfter fram betrodd information så att [...] om du till exempel sökte på pandemin fick du på Google i Sverige en länk till Folkhälsomyndigheten eller till krisinformation.se. Och sedan arbetar vi för att minska spridningen av information eller saker som ligger i gränslandet. Det kanske inte är olagligt och kanske inte heller bryter mot riktlinjerna, men inte är lämpligt.
  • Sara Övreby. "Rikskonferensen 2022 - tisdag" (vid 7h3m52), Folk och Försvars kanal på YouTube, 11 januari 2022. Sara Övreby är samhällspolitisk chef på Google Sverige.