Hanna Wagenius

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Wikipedia-logo-v2-sv.svg
Wikipedia har en artikel om:
Hanna Wagenius

Hanna Wagenius är en svensk centerpartistisk politiker och förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF). Wagenius är 22 år och bor i Uppsala där hon läser juridik.

Citat[redigera]

 • Jag kommer att jobba för att öka ungas engagemang i samhället, för en grön liberal miljöpolitik och för mänskliga rättigheter i hela världen.
  • Wagenius efter tillträdandet som förbundsordförande.[1]
 • Pappa Staten ska inte läxa upp vuxna människor.
  • Wagenius i en debattartikel om SMS-lån 2009.[2]
 • Vi följer med chock och bedrövelse nyhetsflödet om bombningarna i Oslo och de fruktansvärda skjutningarna på AUF:s sommarläger i Utøya. För oss som ungdomsförbund är angreppet på AUF, Norges motsvarighet till SSU, särskilt förfärligt. Att med våld ge sig på ungdomsförbund är avskyvärt och oacceptabelt. Fredliga sammankomster där unga diskuterar politik, lyssnar på föreläsare och umgås tillsammans förekommer i alla politiska ungdomsförbund och vi kan knappast förstå vad det skulle inneburit om en liknande attack drabbat vår organisation. Vi sänder därför vårt djupaste deltagande till våra bröder och systrar i AUF. Det är nu oerhört viktigt att de ofattbara attackerna, oavsett vilka vansinniga motiv de kan ha haft, inte orsakar ett minskat politiskt engagemang från unga, eller en minskad öppenhet i det norska samhället. Vi måste alla tillsammans stå rakryggade för frihet och demokrati
  • Wagenius skriver CUF:s officiella uttalande om händelserna på Utöya.[3]
 • Herrejösses, det har jag inte funderat över... Justitieminister, kanske. Det vore kul med någon med juridisk bakgrund som har den posten.
  • Unga Politiker, SVT 11 april 2012

Referenser[redigera]

 1. Hanna Wagenius ny CUF-bas”. di.se, 6 juni 2011. Läst 27 juni 2011.
 2. Pappa Staten ska inte läxa upp vuxna människor”. SVT, 20 oktober 2009. Läst 28 juni 2011.
 3. CUF:s webbplats, läst 2011-07-23.