Hoppa till innehållet

Henrik Alexandersson

Från Wikiquote

Henrik Alexandersson även kallad HAX är bloggare och ordförande för Frihetsfronten.

Citat[redigera]

 • Kom ihåg att inget här i världen egentligen är mer organiserat än ett genomsnittligt elevråd...
 • Regeringar bör, liksom kalsonger, bytas lite då och då. Och av ungefär samma skäl.
 • Politikerna ger ständigt sig själva mer makt – men de tycks inte veta vad de skall göra med den.
 • Varför han bor i Berlin:
  När jag bodde i Bryssel så insåg jag [att] det finns en roligare värld utanför Sverige. Sverige är ofantligt vackert och trevligt på många sätt, men... Det finns liksom en frånvaro av liv. [...] Jag tror att nykterhetsrörelse, frikyrkor och fackföreningar i kombination med vänsterpolitik har ödelagt väldigt mycket när det gäller [...] allting som har med att njuta av livet att göra: Sex, droger, alkohol. Dom har format det. [...] [Svensk narkotikapolitik har] lett oss in i en komplett återvändsgränd som då har landat i den fruktansvärda situation som vi ser idag.
 • Om svensk narkotikapolitik:
  Ger man gängen monopol på drogförsäljning då behöver man kanske inte vara Einstein för att räkna ut vad som sker. För 100 år sedan så skedde exakt samma sak i USA under alkoholförbudet. Det där kan en pärlhöna räkna ut men inte våra politiker, uppenbarligen. Och dom har ju investerat så in i helvete mycket prestige i det här så dom kan ju inte backa utan att förlora ansiktet.
 • Om integration i Sverige och Tyskland:
  För unga människor, första och andra generationens invandrare, så kanske det är mer tilltalande att bli integrerad i det tyska samhället där man får dricka sin öl och röka sin jolle och gå och festa på ravepubar till lunch nästa dag än det är i Sverige där så fort nån vill ha lite roligt så kommer nån jävel och säger nej.