Hoppa till innehållet

Jens Ganman

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Jens Ganman

Jens Johan Ganman, född 16 april 1971 i Karlstad, är en svensk artist, författare och frilansskribent.

Citat[redigera]

  • Om den journalistiska självcensuren och Bokmässan 2017:
    "Det är hjärtknipande att se hur nervösa alla dessa välmenande människor blir när Bokmässan förs på tal. De är inte rädda för Nya Tider. De är rädda för varandra."
  • Om ordet värdegrund:
    "Jag kan inte nog poängtera hur mycket jag hatar det där ordet. Det är fascistiskt. Det är aldrig någon som verkligen definierar det och det är just där makten ligger. 'Värdegrund' är vad den som håller i taktpinnen bestämmer att det ska vara i dag. Det är ett orwellskt ord. Ett redskap för att frysa ut dem som säger och gör sådant man inte vill höra eller läsa. Jag tycker att det är oerhört sorgligt att det blivit etablerat i hela statsförvaltningen."
  • Om offentligt hyllade, svenska stå-up-komiker:
    "Ur ett satiriskt perspektiv, och ur ett humorperspektiv, så bor vi i ett u-land och har gjort det ganska länge nu. Och det är jävligt deprimerande. Jag säger inte att jag är så himla mycket roligare än dom, men jag vågar i alla fall peta på saker som dom aldrig petar på."
  • "Det intressanta med dom här människorna (nu drar jag alla över en kam och är lite generaliserande, men) jag kallar dom för DN-kultur-människorna, dom älskar ju (inbillar jag mig) att dela den här bilden på den här [icke-heilande] tyske mannen som står mitt ibland alla dom här heilande människorna. Det finns ett meme där det står 'Be that guy!' Och dom älskar ju det där och att dela, och det är ju sådär man ska vara. Men det gäller ju bara, tycker dom, när man står och heilar. Dom kan liksom inte tänka sig att det finns andra sammanhang där det kanske är jävligt nyttigt, och modigt, och bra, att man liksom [säger] 'Nej, men jag har en annan åsikt!', även om den går tvärs emot vad [de andra] tycker."