Lisa Bjurwald

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Wikipedia har en artikel om:
Lisa Bjurwald
Lisa Bjurwald, före 3 september 2014

Lisa Bjurwald, född 24 december 1978, är en svensk journalist, författare och debattör.

Citat[redigera]

 • Lisa Bjurwald: Vi har ett utbrett problem i Sverige, och det är att det är så få avslöjanden om missförhållanden som faktiskt får konsekvenser. Folk sitter kvar på sina poster, ingenting händer, problemen fortsätter. [...] Vi är dåliga på ansvarsutkrävande och vi är också dåliga på [...] att ersätta dom som faktiskt drabbas. [...]
  Jörgen Huitfeldt: En sak som har slagt mig är att i vissa frågor är vi jättebra på att utkräva ansvar, om det är lite mer småskaliga saker som att man har...
  Bjurwald: Toblerone-Sverige!
  Huitfeldt: ... slarvat i sitt privatliv, eller så. Medan om man begår allvarliga misstag i sin yrkesutövning eller på den position man har så, på något sätt, så får det inte samma konsekvenser.
 • Om partiledarutfrågningarna i SVT inför valet 2022:
  Det som skulle vara mycket bra tycker jag det vore om public service kunde ta det ansvaret att ha, faktiskt, frågespecifika kvällar eller särskilda temadagar: [...] Nu samlar vi alla partiledare att diskutera pandemihanteringen under 45 minuter, nu diskuterar vi det framtida säkerhetsläget. Istället så har vi haft de här partiledarutfrågningarna att allt, högt och lågt, ska in: 'Vad tycker du om det här citatet?' 'Vad tycker du om det här partiet?' 'Vad säger du om det här Jimmie Åkesson sa?' 'Och vad tycker du om NATO?' Högt och lågt i ett fullkomligt hysteriskt tempo där det bara gäller att ha i princip så häftiga catchphrases som möjligt, så att det blir bäst rubriker i kvällspressen efteråt.
 • Om regeringen Kristerssons regeringsförklaring 2022:
  Lisa Bjurwald: Jag tror ju att det är oerhört kontraproduktivt att så tydligt peka ut invandrare som det största problemet, som ett direkt hot.
  Staffan Dopping: "För stor invandring i kombination med dålig integration" var såvitt jag minns formuleringen som Kristersson använde.
 • Om kravet på "vandel" 2022:
  Staffan Dopping: "För att få uppehållstillstånd vill Socialdemokraterna att det bör införas krav på 'vandel, försörjning och kunskap i språk och samhällskunskap'." Så det var en socialdemokratisk ide för uppehållstillstånd alltså för två år sedan, drygt.
  Lisa Bjurwald: Men det är ju inte riktigt det det handlar om, va? Utan nu handlar det om att vi hör en SD-driven regering och deras mening med orden är ju naturligtvis annorlunda. [...] Avsändaren är ju allt.
 • Om förslaget om folkräkning:
  Det finns ju två oroande aspekter här och det första är ju att det kommer från Sverigedemokraterna och vi vet ju deras åsikter i den här typen av frågor och vi vet att dom gärna svartmålar utifrån det och inte alltid har några goda intentioner så att säga.