Hoppa till innehållet

Magnus Norell

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Magnus Norell

Magnus Norell, född den 27 september1958, är en svensk statsvetare. Hans forskning inriktar sig på frågor som rör terrorism, politiskt våld, demokratifrågor samt säkerhetspolitik i Mellanöstern och Centralasien (främst Afghanistan och Pakistan). Norell disputerade 1998 vid Stockholms universitet och har tidigare varit verksam vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Försvarshögskolan (FHS), SÄPO och MUST samt har varit forskningsledare vid Utrikespolitiska Institutet.

Norell är senior sellow vid opinionsinstitutet European Foundation for Democracy som är baserat i Bryssel och Berlin.

Citat[redigera]

  • Om protester mot koranbränningar i Sverige:
    Om man på seriöst allvar tror att det vi gör här kan påverka beteendet där, så har du ju duktigt missförstått mellanöstern också. Det är inga problem, till exempel, för arabiska länder att handla med Kina som låser in, mördar och våldtar muslimska uigurer i en väldigt hög utsträckning. Det är inga problem att handla med dem ändå. Så att dom skulle bli speciellt upprörda över att någon bränner upp en koran här, det är ju bara nys. Det handlar om helt andra saker också.
  • Om Sveriges NATO-process:
    Det är inte bra att att göra en sån utrikes- och säkerhetspolitisk omvälvning utan att ha en diskussion. Det är verkligen inte bra. En frisk demokrati måste göra det. [...] Men vi hade inte det och nu har det gått så här långt. Så det kommer nog att ligga och skvalpa det här ett tag tror jag, det här missnöjet hos många.