Maria Wetterstrand

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Citat relaterade till Maria Wetterstrand.
Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand är en svensk politiker som har varit språkrör för Miljöpartiet.

Citat[redigera]

  • "Vi i miljöpartiet har sagt att vi vill bygga upp en ny organisation som kan ta tag i miljöfrågorna, men en sådan organisation kräver tid och vi har inte längre den tiden när det gäller klimatet. Det EU som finns i dag har instrumenten för att arbeta med klimatfrågor och de har visat att de är beredda att använda dem"
  • "Om du inte vet vad du ska säga, säg som det är."
  • Om socialdemokraterna, augusti 2021:
    Sossarna behöver politik, för dom har ju inte haft en politisk åsikt på ungefär 25 år.
  • Ringhals var ju inte ett politiskt beslut att man skulle lägga ner, utan det har ju varit ett företagsbeslut att man skulle lägga ner Ringhals. Det är ju en ekonomisk bedömning av företaget att utifrån dom ekonomiska förutsättningar som gällde då så bedömde man inte att det var lönsamt att göra den investering som krävdes i Ringhals för att den skulle kunna fortsätta.
  • Det finns ju inte något utrymme för någon hög intellektuell nivå i debatten idag. Det ska ju vara klickvänliga rubriker och sånt som folk kan ta till sig supersnabbt för att annars kan det vara. Jag älskar inte hela den svenska journalistkåren, kan man ju inte påstå på något vis. Snarare tvärtom... Det är inte journalisterna specifikt som personer som jag har något emot, utan hur journalistiken i många fall bedrivs. Men det är ju ett faktum att vi har en flockmentalitet i Sverige. [...] Så det blir ju en begränsad intellektuell profil på debatten på grund av det också.