Peter Pedersen

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Peter Börje Pedersen, född 1954, är en svensk vänsterpartistisk politiker.

  • Kan man inte tänka sig ett batteri...om när man kör i 90 kilometer, så får man ju ganska mycket luftmotstånd. Alltså att man driver någon typ av minisnurra på bilen som kan ladda batteriet och sedan föra över så att säga. Det känns inte som att det skulle vara en sådär oerhört tekniskt svår lösning men vissa saker verkar vara väldigt svåra att få fram, till exempel det här med flera kanaler på digital-tv, att man kan se på en och spela in på en annan. Ska det verkligen vara så svårt tekniskt, att man för ett batteri som både kan laddas upp och föra över så att man slipper ladda det, speciellt över natten. Det känns ju något ålderdomligt det här att man måste sätta något på laddning. Varför inte omedelbar laddning, så att säga, för något som faktiskt drivs fram?.
    • Ur trafikutskottets öppna utfrågning i riksdagen gällande framtidens transportpolitik om ämnet plug-in-hybrider. (10 maj 2007)


  • Ett irritationsmoment för landets mjölkdrickare är att färgsättningen på olika mjölkprodukters kartonger varierar över landet. I vissa områden är t.ex. standardmjölkens kartong röd, mellanmjölkens grön, lättmjölkens blå och minimjölkens gul, medan det på andra håll i landet kan vara helt annorlunda! Detta kan vara förvirrande för mjölkkonsumenter på resande fot och kan leda till felköp. En enkel åtgärd vore därför att införa standardiserade färger för olika mjölkprodukters kartonger, oavsett var de produceras och säljs i landet.
    • Motion 2000/01:L712: Standardiserad färgsättning på mjölkförpackningar
Wikipedia-logo-v2-sv.svg
Wikipedia har en artikel om:
Peter Pedersen