Politik i Sverige

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Politik i Sverige karakteriseras sedan 1920-talet av den svenska parlamentariska demokratin och dess proportionella representation.

Citat om politiken i Sverige[redigera]

  • Torbjörn Hållö: De forna progressiva vänsterpartierna tappar arbetarklass, lägre tjänstemän, och vinner i stället bland urbana akademiker [...] Man måste vända sig till väljarna och säga som det är: Det var inte ni som lämnade oss, det var vi som lämnade er.
  • Torbjörn Hållö: Sverige har intagit ganska extrema positioner på ganska många områden. [...] Det gäller för migrationspolitken, det gäller för friskolepolitiken, det gäller för kapitalskatten. Gång på gång under de senaste årtiondena har vi intagit extrema positioner.
  • Torbjörn Hållö: Civilsamhället är helt avgörande för Sverige och det är något väldigt väldigt fint i Sverige med föreningslivet [...] men det blir nog ofta väldigt fel när man med offentliga medel ska försöka subventionera fram civilsamhället. Jag tror inte det går. [...] Jag tror att vi i princip har tagit död på många delar av civilsamhället genom att överfinansiera det, inklusive partiväsendet.