Rick Falkvinge

Från Wikiquote
Falkvinge med Piratpartiet på Mynttorget i Stockholm den 4 september 2013 i samband med president Barack Obamas besök i Stockholm 2013

Rickard Falkvinge, grundare av Piratpartiet, och dess ledare fram till årsskiftet 2010/2011.

  • Webbsidan kom ju upp klockan 20.30 den första januari. Första gången jag kände att jag hade tappat kontrollen över hur snabbt det växte var klockan tio på morgonen dan därpå, när jag såg i en - alltså ungefär tolv timmar efter jag satt upp webbsajten - när jag märkte att svenska dagstidningar började skriva om att jag hade satt upp en webbsajt. Vad är det här? Och sedan exploderade det bara i svenska media de kommande dagarna, och sedan exploderade det i nordiska media och så kom det i europeiska och så över resten av världen. Fjärde januari fanns mitt foto på en tidning i Pakistan. Där nånstans undrade jag vad som höll på att hända omkring mig just då.
    • "The Pirate Bay - stöld eller revolution, YLE 2009"
  • Ja, alltså, jag hade ju hellre fortsatt med en strålande IT-karriär, det här är inget som jag vill göra. Det är lite grann som när man ser när någonting inte görs tillräckligt bra så (...) spottar man i händerna, och då får jag väl göra det själv i stället.
    • Gomorron Sverige, 29 december 2009
Wikipedia har en artikel om:
Rick Falkvinge