Hoppa till innehållet

Wikiquote:Genvägar

Från Wikiquote
(Omdirigerad från Wikiquote:GV)


Wikiquotes genvägar är förkortningar för olika sidor i namnrymden Wikiquote. Genvägar skapas flitigt dels för sidor som används mycket, och dels för sidor vars namn är långa och därmed jobbiga att skriva in direkt i webbläsarens adressfält.

En fullständig lista över genvägar hittar du på Special:Prefixindex/WQ:.

Genvägarna är främst avsedda att användas i sökrutan när man vill gå direkt till en artikel. Genvägarna kan också användas för att länka till sidor (som i tabellen här nedanför), de länkarna fungerar bara om man använder versaler. Stoppar man in en genväg i sökrutan fungerar dock versaler och gemena lika bra.

Det kan vara klokt att vara försiktig med att skriva förkortningar i diskussioner eller artiklar om man inte är säker på vart genvägsförkortningen leder; denna sidas funktion är delvis att räta ut sådana frågetecken. Hittar du genvägar som inte finns med på denna lista – lägg till dem! Ibland finns även äldre genvägar som beror på att sidor flyttats från ett namn till ett annat. Denna sida fokuserar dock på genvägar som logiskt hör ihop med det namn som sidorna ligger under idag.

Genvägar[redigera]

Kortnamn Sida
WQ:AAB Wikiquote:Ansökan om administrativ behörighet
WQ:BB Wikiquote:Bybrunnen
WQ:GV Wikiquote:Genvägar
WQ:SSBR WIkiquote:Sidor som bör raderas