Wikiquotediskussion:Bybrunnen

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hur fungerar räkneverket för antal artiklar på huvudsidan egentligen? Där står det just nu att det är 12 artiklar men om man räknar de som finns uppräknade som "Citat av" och "citat från" på huvudsidan så får jag det till 14 och förutom dessa finns det ytterligare några stycken som inte är medräknade på huvudsidan, jag har hittat Sun Tzu, Ingemar Stenmark Karl XIV Johan. m.a.o minst 17 artiklar.

Tubaist 25 augusti 2004 kl.15.29 (UTC)

Bara sidor i huvudnamnrymden med länkar räknas i statistiken, heter det. Jag kollade länkarna från huvudsidan ,och det verkar stämma om man räknar sidor med interwikilänkar, men inte länkar till 'pedian. Mike 27 augusti 2004 kl.10.09 (UTC)
Så en artikel är bara en artikel om den länkas till en (internationell) artikel ?
F'låt: om den har interwikilänkar eller interna länkar. Externa länkar (till andra sajter) och 'intermedia'-länkar (till Wikipedia, Wiktionary, Wikisource....) lär inte räknas. \M

Typsnitt[redigera]

Föreslår genomgående ändring av typsnitt på alla Wikipedier från det nuvarande svårlästa groteska till läsvänlig Times Roman. När man läser mycket är det outhärdligt - man blir trött fort. Detta är borde vara elementärt vad gäller grafisk formgivning – speciellt på internetsidor. --Apollo 10 december 2004 kl.11.17 (UTC)

Se även en:MediaWiki talk:Monobook.css. En omväg, om man blir alltför irriterad, kan förstås vara att i inställningarna välja ett annat skin (t.ex. standard) eller, om man kan något om det, ändra typsnittet i sitt användar-css. Det finns på användare:Apollo/monobook.css, om du vill utgå från det "vanliga" utseendet. \Mike 10 december 2004 kl.12.50 (UTC)
Vad jag vet är ovanstående sant när det gäller tryckt text. Serifer, med extra detaljer, ger en tydligare ordbild och är lättare att läsa - på papper. När det gäller skärmar och webb däremot avrådde man i alla fall förr från serifer, då de inte gjorde sig bra på CRT-skärmar (den "tjocka" modellen med katodstrålerör) som ger liksom vassare minsta punkter. Om man var med i slutet av nittiotalet då folk använde serif-teckensnitt i hög grad på webben, antagligen för att de kände igen dem bäst från fina tryckta texter, så vet man hur horribelt det såg ut då. Tecknen blir taggiga. Om inte annat så på grund av det anses serif-teckensnitt svårlästa på skärm, läs-förhållandena är så att säga inte desamma. Det är dock möjligt att det fungerar bättre på en LCD-skärm med rätt inställningar - de ger i alla fall en mjukare teckenbild. flinga (diskussion) 19 oktober 2013 kl. 14.01 (CEST)

Flyttskydda sidan[redigera]

Jag föreslår att sidan görs flyttskyddad för alla utom administratörer. Det har tidigare förekommit att vandaler har flyttat den, och det finns egentligen ingen anledning för en enskild användare att flytta Bybrunnen utan någon typ av diskussion. Diupwijk 17 mars 2010 kl. 20.02 (CET)

Jag kan bara se att det har hänt 1 gång 2007? -- Lavallen 17 mars 2010 kl. 21.03 (CET)
Hm, ja det är kanske onödigt, men å andra sidan finns det ingen anledning att flytta den heller. Diupwijk 17 mars 2010 kl. 21.14 (CET) Stryker förslaget. Diupwijk 17 mars 2010 kl. 21.16 (CET)
Vad jag kan se så är huvudsidan redigeringsbar och flyttbar. - Ännu känsligare kanske... - På WS har vi dock klarat oss utan skador där mycket länge och den har aldrig flyttats eller klottrats. Lavallen 17 mars 2010 kl. 21.28 (CET)