Annika Billström

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Citat relaterade till Annika Billström.
  • Mitt besked till Stockholms väljare är: det blir inga avgifter under nästa mandatperiod och det är ett vallöfte från oss.
    • Uttalande i Sveriges Television, ABC, 20 augusti 2002.
  • Den här staden har utvecklats oerhört snabbt och det visar på ett starkt ledarskap och bra samverkan mellan näringsliv och politiker. Där har vi i Stockholm mycket att lära. Jag har inte som svensk synpunkter på hur det politiska systemet fungerar i Kina för jag är alldeles för okunnig om det. Men jag tror att viljan till ekonomisk utveckling har pressat fram ett öppnare samhälle. De har inte så starkt regelverk här vilket underlättar exploatering. Jag tror på ett starkt ledarskap. Det krävs när man ska genomföra förändringar.

{{citat|Det finns den möjligheten. Jag följer regelverket och det klart att det har ju naturligtvis med min privatekonomiska situation att göra.|Uttalande i Sveriges radio p4 torsdag 22 september 2011 efter att fått frågan om varför hon fått 50000 kronor i månaden från Stockholms stad i pension samtidigt som hon drivit ett företag och tagit ut vinst ur företaget som beskattas som kapital istället för att ta ut lön.