Benny Fredriksson

Från Wikiquote
Benny Fredriksson på Sergels torg under Stockholms Kulturfestival 2013.

Benny Fredriksson, född 2 juli 1959, död 17 mars 2018, var en svensk skådespelare, teaterregissör och vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Citat om Benny Fredriksson[redigera]

  • Lina Makboul som gjorde programmet "#metoo och Fredrik Virtanen":
    När jag påbörjar min granskning [av Aftonbladets publicering] så tar ju jag såklart kontakt med [Benny Fredriksson], men får ett svar från hans pressekreterare att han inte orkar medverka. Han orkar inte träffa mig. [...] Det här är i februari 2018. Jag tänker att sådär kan det ju bli ibland. Jag tänker att jag längre fram ska återkomma till Fredriksson för att jag har vid det laget hittat så pass mycket i Aftonbladets granskning att jag ändå tycker att det är värt ett program. Så jag tänker att jag kommer kanske lyckas övertala honom. Men sen då så kommer ju nyheten. Den 18 mars [...] publicerar samtliga svenska medier att han har hittats död på ett hotellrum i Sydney. Att han då har tagit sitt liv.
  • Carolina Frände:
    Vem var Benny? Jag tycker fortfarande att det är så väldigt svårt att beskriva Benny i imperfekt på något sätt, för Benny var en väldigt pågående person på många sätt. Benny passar väligt illa att vara en död person tycker jag.
    • "Benny och Kulturhuset", K special, SVT.
Wikipedia har en artikel om:
Benny Fredriksson