Göran Johansson (socialdemokrat)

Från Wikiquote
Citat relaterade till Göran Johansson (socialdemokrat).
Göran Johansson 2005.

Andra om Johansson[redigera]

  • Inom den socialdemokratiska arbetarkommunen i Göteborg spred sig olust och osäkerhet om vilken roll partiet spelade i spionaget [mot anställda på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg] och krav på ett klargörande restes. Ett stort allmänt möte arrangerades på Rondo i Göteborg, dit justitieminister Lennart Geijer inbjöds. Mötet samlade mycket folk. De fick dock vänta. Geijer dröjde, han förberedde sig tillsammans med Hans Holmér och Ebbe Carlsson och mötesdeltagarna fick under tiden avnjuta en kvinnlig konsertpianist.
    Där satt de och glodde och lyssnade när Geijer kom. Justitieminister använde sig av Holmérs och Carlssons argument och förklarade att det var SÄPO som varit i aktion för landets räddning. Då begärde en ung påläggskalv inom socialdemokratin ordet. Det var det nuvarande kommunalrådet Göran Johansson. Denne har av naturen utrustats med stor fräckhet och en glappande käft - men med ganska begränsad tankeförmåga. När han fick ordet sa han till Geijer: "Här behövs inget SÄPO när vi har SAPO!"
    SAPO!! Det ska uttydas som det socialdemokratiska partiets hemliga polis. Det var första gången medlemmar i allmänhet och offentligheten fick veta att den existerade och partiet gjorde allt för att dementera Göran Johanssons fadäs.
    • Frank Baude i Proletären nr 47/1997. Här citerat ur Vitbok om KPML(r), SÄPO och åsiktsregistreringen i Sverige 1969-1998, sid. 85.