Isabella Lövin

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Isabella Lövin
Isabella Lövin

Isabella Signe Maria Lövin, född 3 februari 1963 i Helsingborg i Skåne län, är en svensk politiker (Miljöpartiet de gröna), författare och tidigare journalist.

Citat[redigera]

 • Jag tvivlar inte en sekund på att det kokar av fisk på dom ställen i sydöstra Östersjön dit flottan styr för att hämta hem sina kvoter. Jag tvivlar heller inte en sekund på att forskningsfartygens tomma trålar också talar sanning. Fiskare fiskar där fiskarna finns. Forskare fiskar där fiskarna fanns.
  • "Isabella Lövin", Sveriges radios Sommar, 10 juli 2008. Läst den 11 januari 2013.
 • Varför ignorerar politikerna forskarnas rekommendationer? För att det finns olika åsikter om torskbestånden? Nej, faktiskt inte. Det finns, till skillnad från när det gäller till exempelvis växthuseffekten, inte en enda liten oppositionell falang marinbiologer knutna till fiskeindustrin som hävdar någonting annat än att torsken, koljan, blekan, hälleflundran, ålen, pigghajen osv osv har minskat på ett mycket dramatiskt sätt de senaste årtiondena. [...] Folkvalda politiker begär fram ett beslutsunderlag, betalt av skattebetalarna, som man sen fullkomligt skiter i. Med resultat att en allmänt ägd naturresurs [...] riskerar att ta slut med katastrofala ekosystemförändringar som följd.
  • "Isabella Lövin", Sveriges radios Sommar, 10 juli 2008. Läst den 11 januari 2013.
 • Svante Axelsson, generalsekreterare i Svenska naturskyddsföreningen, han berättade en gång om sin förvåning över att politiker ibland kommer till honom för att be Naturskyddsföreningen att starta opinion kring en viss fråga. "Men, är det inte det som politiska partier gör?", undrade Svante. Av svaret han fick drog han slutsatsen: "Nej, politiker startar inte opinion, dom tillfredsställer den. Att skapa opinion är alldeles för riskabelt. Sånt förlorar man val på."
  • "Isabella Lövin", Sveriges radios Sommar, 10 juli 2008. Läst den 11 januari 2013.
 • Jag vill meddela Sveriges alla makthavarare att det är en mycket allvarlig brist i allmänbildningen om man inte vet vad som är hela grundförutsättningarna för vårt liv på den här planeten. Planetens produktionsförmåga är begränsad, i vissa delar är den ändlig. Just nu förbrukar vi, snart sju miljarder människor, så mycket som 1,3 jordklots kapacitet. [...] Idén om evig tillväxt går inte ihop med det faktum att vi lever på en ändlig, begränsad planet. Idén om så kallad exponentiell tillväxt [...] i en brant uppåtstigande kurva utan slut, den förekommer inte i naturen annat än i ett fall: När cancer utvecklas.
  • "Isabella Lövin", Sveriges radios Sommar, 10 juli 2008. Läst den 11 januari 2013.
 • Om Hans Rosling:
  Han stod ju upp för fakta. I en tid när vi ser åsikter flyga omkring som någon slags handelsvara så debatterade ju han alltid utifrån siffror, fakta, statistik. Och i faktaresistensens dagar så är det så viktigt att vi som politiker också tar till oss fakta och agerar utifrån det. Det är det enda seriösa sättet att bedriva politik.
  • "Gomorron Sverige" kl 7.43, Sveriges Television, 8 februari 2017.