Hoppa till innehållet

Ivar Arpi

Från Wikiquote
Wikipedia har en artikel om:
Ivar Arpi

Ivar Arpi, född 21 november 1982, är en svensk skribent, författare och debattör.

Citat[redigera]

  • Hemmets trygghet garanteras ytterst av fadern som, flankerad av sina söner, möter angriparen på tröskeln med yxa i hand. Ett folk som glömmer av det är lätta att kuva. Tror Ernst Jünger hade helt rätt i det.
  • Vi lever redan i ett skuggkalifat där vi tar mer hänsyn till islamiska tabun än till våra egna värderingar och lagar. De potentiella bödlarna bor redan här bland oss.
  • Judar flyr Europa, och Sverige, och flyttar till Israel. När vi andra blir attackerade, vart ska vi ta vägen? När majoritetsbefolkningen i Sverige, Storbritannien eller Frankrike terroriseras? Det finns inget Israel för oss.
  • Ironiskt nog är nästan alla inslag i public service för korta för riktiga samtal, och i regel är konfliktnivån maximalt uppskruvad. Aporna måste få apa sig, verkar en grundtanke vara. Och om man inte vill bråka kanske de plockar in någon annan i stället. Konflikten mellan "höger" och "vänster" måste värnas, och finns ingen tydlig konflikt får man uppfinna den med hjälp av en hetsande programledare.
  • Jag fick ett [sekretessavtal] när jag skulle sluta på Bulletin och jag sade att 'Jag kommer aldrig att skriva under det här men jag har ingen anledning att fortsätta prata om er, för jag vill glömma er och ni vill glömma mig. Men om vi skriver under ett sånt här avtal så kommer vi behöva finnas i varandras tankar och kontrollera varandra om vi efterlever det kontraktet.'
  • Om kritik mot SVT, SR och UR:
    Jag uppfattar att när man formulerar kritik så uppfattas man på nåt sätt som extrem. Att det är ett hot mot demokratin. Man hamnar väldigt snabbt i att man är ett hot mot demokratin och det blir väldigt snabbt en diskussion om att man har problem med journalistik per se.