Hoppa till innehållet

J. Philippe Rushton

Från Wikiquote

J. Philippe Rushton, född 3 december 1943 i Bournemouth, England, är en psykologiprofessor vid University of Western Ontario (Kanada) mest känd för sitt kontroversiella arbete rörande skillnader mellan människoraser.

Citat med källor[redigera]

  • Dekonstruktionen av ras som koncept går inte enbart emot tendensen hos så gott som varje känd kultur att klassificera och bygga familjehistoriker enligt någon typ av av gemensam härstamning, utan ignorerar också biologins studier av icke-mänskliga arter.
    • Mankind Quarterly, Winter98, Vol. 39 Issue 2, s. 231
  • Oavsett hur långt media går i att torgföra "politiskt korrekta," men vetenskapligt felaktiga, resolutioner från professionella samfund såsom American Anthropological Association, så förblir fakta fakta och kräver tillämpliga vetenskapliga, inte politiska eller ideologiska, förklaringar. Inget av detta ska tolkas som att miljöfaktorer inte har någon inverkan på individuella och gruppskillnader. Men för vart år som går och med varje ny studie så blir bevisen för den genetiska påverkan på dessa skillnader mer fasta än de någonsin varit.
    • Mankind Quarterly, Winter98, Vol. 39 Issue 2, s. 231
Wikipedia har en artikel om:
John Philippe Rushton