Juno Blom

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Citat relaterade till Juno Blom.
Juno Blom, 2014

Juno Blom, född 8 oktober 1968, är en svensk politiker (liberal). Hon ledde under tolv år det nationella arbetet mot hedersvåld och hedersförtryck vid Länsstyrelsen i Östergötland.

År 2017 blev hon medlem i Liberalerna och blev 2018 vald till riksdagen för Östergötlands län med målet att driva frågor som rör barns rätt i samhället och kampen mot hedersvåld.

Åren 2019–2022 var hon partisekreterare för Liberalerna. Hon verkar även som talesperson gällande barnrättsfrågor.

Citat[redigera]

  • Den stora utmaningen vi som politiker har att hantera det är ju dom samhällsproblem som finns. Och vi har en skyldighet mot dom frågor där vi behöver göra någonting, men också mot skattebetalarna som finansierar oss. Och jag tror att väljarna har ju ändå givit oss ett förtroende att lösa problem. Och ibland tänker jag att, precis som i en hederskultur där skapar man ju mer problem än löser problem, och ibland kan jag uppleva att politiken är liknande.
  • Om de i Liberalerna som kritiserade Nyamko Sabuni:
    Juno Blom: Jag är stolt över att vi är ett parti där vi tycker olika och ger uttryck för det, men ibland kan man ju fundera över var man säger det och varför man säger det och hur man säger det.
    Cecilia Garme: Var folk taskiga mot henne?
    Juno Blom: Ja, några.