Hoppa till innehållet

Markus Krunegård

Från Wikiquote

Markus Krunegård, född 6 april 1979 i Norrköping, Östergötland, är en svensk sångare och låtskrivare. Krunegård har, förutom i Norrköping även rötter i finska Tornedalen.

Citat[redigera]

 • Den blev lite omskriven. I Finland finns två stora musiktidningar, den ena hatade den och den andra såg den som det bästa som hade hänt. Perfekt. Många undrade om vi skämtade och det är väl en naturlig reaktion. Ska man generalisera tror folk i Finland att man vill en illa, det där kan man själv ha ett stänk av. Finland har kanske kollektiv dålig självkänsla precis som Danmark verkar ha. De tyckte att det var konstigt att det kom några från Sverige som skulle skriva dom på näsan. Det var kul och speciellt att komma till Finland och sjunga på finska, särskilt när de andra tre medlemmarna i bandet inte ens förstår finska.
  • Om Laaksos finska skiva Mämmilärock.
 • - Vissa formuleringar från första plattan återkommer på dina nya låtar. Platser som Holland, Amsterdam och att ”vakna mitt i natten”.
  - De fraserna handlar inte om karaktär utan att jag aldrig haft ett 9-5 jobb. Är man ute och turnerar lever man ett ansvarslöst liv. Livet blir därför i perioder ansvarslöst. Det är inget jag lider utav utan det är bara roligt. Samtidigt börjar jag uppskatta att vila, nu ska jag ut i Skärgården i några dagar. Jag kanske håller på att bli gubbe, he, he.
  • Vi satt mitt i grytan. Jag tänkte på Hitler mer än en gång. Om man hade ersatt en av låtarna med ett obehagligt politiskt tal vet jag inte vad som hade hänt. Det var ett galet tryck där inne.
   • Om när Laakso ställde upp som jokrar i Melodifestivalen.
  • Om folk svarade: "Det här är det sämsta vi hört?" Då kunde vi svara: "Men vi gjorde det fort!" Annars hade jag nog inte vågat skriva på svenska. Men nu efteråt kan jag tycka att Hets-texterna inte hörs tillräckligt tydligt. Den här gången har jag mixat sången väldigt högt. Det är den mest manipulativa skiva som jag gjort.
   • Om debutskivan Markusevangeliet och det nu nerlagada bandet Hets
  • - Du har sagt att du dagligen överväger att sluta med musiken.
   - Ja, men det handlar inte om att jag är ett psykfall. Ta vem som helst och placera dem i en situation där de har fullständig frihet. Jag mår bra av rutiner. Men som musiker lever man ofta ett slags pensionärsliv. "Helvete, jag ska posta två brev den här veckan - hur ska jag hinna!?" Jag har svårt att se mig själv göra det här när jag är fyrtio.
   • - Du har även gjort musik till en finskspråkig ungdomspjäs, hur kom det sig?
    - Det hade inget med talang att göra. Jag blev inkvoterad. Och sedan fick jag en inblick i hur galna skådisar är. Allt handlade om att lösa konflikter som de upplevde hade uppstått. Jag satt bara och gapade. Man tänker att sångare alltid är skitjobbiga och fulla av sig själva, men jävlar vad man låg i lä!

    Källor[redigera]

    Externa länkar[redigera]

    Wikipedia har en artikel om:
    Markus Krunegård