Hoppa till innehållet

Pär Nuder

Från Wikiquote
Citat relaterade till Pär Nuder.
  • Vänsterpartiet gör nämligen anspråk på att få styra Sverige, att få ingå i regeringen. Kommunisten Lars Ohly kanske vill företräda Sverige som utrikesminister; vad vet jag hur hög tuppkammen har vuxit. Detta kommer aldrig, aldrig någonsin att bli fallet så länge kommunismen existerar i vänsterpartiet; antingen öppet deklarerad som i Lars Ohlys fall, eller dold i missnöjets populism. Det finns nämligen ingen kommunism som är förenlig med demokrati. Det finns ingen kommunism som bygger på det vi demonstrerar för i dag: allas lika rätt och värde. Det finns ingen ’kommunism light’, Lars Ohly. Kommunism är kommunism, är oförenlig med demokrati. Därför säger vi socialdemokrater i dag på 2000-talets första förstamaj: vill ni fortsätta att samarbeta med socialdemokratin efter nästa års val måste ni en gång för alla mönstra ut kommunismen och kommunisterna. Ni måste städa upp i garderoben, vädra ut och göra rent hus. Vi socialdemokrater vill inte och tänker inte samarbeta med några kommunister i det nya seklet.
    • Pär Nuder i tal i Södertälje, 1 maj 2000.
  • Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda – det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem.
    • Pär Nuder beskriver Sveriges demografiska utmaning under ett frukostmöte på SE-banken, 1 december 2004. [1]
  • Med mina baltiska rötter kan jag ju tycka att den politik man länge bedrev gentemot frigörelseprocessen i Baltikum borde ha varit annorlunda. Det var förstås en annan tid, men jag vågar ändå påstå att man var ganska senfärdig med att stödja demokratiseringen på andra sidan Östersjön. Man borde tydligare ha stått upp för den.
  • Dom rika blir rikare, och dom fattiga fattigare.
    • Pär Nuder efter Moderaternas vinst i valet 2006.