P.M. Nilsson

Från Wikiquote
Citat relaterade till P.M. Nilsson.
  • Synen på Mellanöstern är mycket en generationsfråga. Vi som jobbar här i dag är inte lika mycket präglade av ett Israel som är hotat till sin existens, utan har formats mer av tiden under ockupationen och det palestinska upproret. Vi var emot ockupationen, precis som många andra i dag, men har kvar kritiken mot arabstaternas ovilja till demokrati.
  • Europa är den stora fripassageraren i det här sammanhanget. Hade det inte varit för USA under andra världskriget hade Europa varit ett stort Vitryssland i dag. Sovjet hade inte gett upp utan Reagans kapprustning. Europa hade inte haft en chans, här finns för mycket inre demoner, med fascistiska högerpartier i alla länder. Utveckling, välstånd och information leder inte till demokrati i sig. Ekonomisk tillväxt kan legitimera systemet, som i Kina.
  • Kvar står Carl Bildt, moderat classic, med affärsintressen i snart sagt varje stridszon i världen, och halvljuger för att klara ytterligare ett graverande uppslag i Expressen. Maktarrogans är den enda gest han har kvar, ständigt uppdaterad på hans barnsliga blogg.
  • Den typen av kampanj som S-ledningen och viktiga S-ministrar har dragit i gång är unik i svensk modern politisk historia. Aldrig tidigare har centrala ministrar så utstuderat beskrivit oppositionen som demokratiskt illegitim.