Hoppa till innehållet

Paolo Roberto

Från Wikiquote
Citat relaterade till Paolo Roberto.
Paolo Roberto 2013

Paolo Roberto, född 3 februari 1969, är en svensk tidigare proffsboxare, senare entreprenör som bland annat varit aktiv som krögare, programledare och kokboksförfattare.

Han har kandiderat till riksdagen för Socialdemokraterna, ett parti han senare lämnade. Han har även skådespelat och hans genombrott var huvudrollen i filmen Stockholmsnatt från 1987.

Citat

[redigera]
 • Det känns inte som socialdemokratin har någon vision om vad de ska göra med Sverige. Man måste tänka efter. Allt som styr Sverige, politiskt, företagsamhet, alla känner alla, det är korrupt. Sverige är nog ett av världens mest korrupta länder. De kliar varandras rygg. Det retar mig. När de går på första maj och sjunger mot makten, men de har haft makten i 75 år.
  • Paolo Roberto i intervju på Realtid.se 13/2 2006.
 • Ja precis! Det är det som är skillnaden mellan dig och mig. Du hycklar inte, men jag, jag, hrem eh. ...
  • Paolo Roberto i debatt med Anna Kindberg i TV4s Svart på Vitt.
 • Öh! Ett stycke värsting!
  • Paolo Roberto i filmen Stockholmsnatt
 • Om reaktioner efter sitt sexköp:
  Jag har gjort fel. Jag har bett om ursäkt. Jag har bett alla om ursäkt. Och jag tänker inte göra det igen. Dom här människorna vill att jag varje morgon ska vakna, göra mig liten, be om usäkt, vara en dörrmatta till den typen av människor. Glöm det! Jag har bett om ursäkt. Dom som vill ta det, dom får göra det. Jag måste gå vidare med mitt liv. För hur ska jag göra då om jag alltid ska gå upp och skämmas, om jag alltid ska be om förlåtelse? Dom tycker att mina företag ska gå åt helvete. Vad ska jag göra då? Ska jag leva på samhället? Vem ska betala för mina barns mat och kläder? Vem ska göra det? Jag måste gå vidare. Jag måste resa mig. Det finns inget annat. Och det går inte att leva ett liv där man konstant [ber om ursäkt]. [...] Om jag bryter ihop, om jag slutar jobba, då kommer jag ta pengar från någon som verkligen behöver dom. För jag behöver inte statens pengar. Jag ska bidra för jag är fortfarande en stark [...] man som kan producera och skapa värde.
 • Om reaktioner efter sitt sexköp:
  En rätt lustig bieffekt av den här sexgrejen, det är att jag får rätt mycket rätt skamliga förslag och mycket nakenbilder.
 • Om jag betalar [något] med skatt, då ska det administreras själva skatten, det är politiker som ska ha lön för att besluta vart dom här pengarna ska ta vägen, och så ska någon administrera när dom kommer tillbaka till mig. [...] Av dom pengarna jag har betalt in, det är ju inte så att dom bara kommer tillbaka samma pengar, utan dom har ju [...] fyllt det politiska tomrummets ekonomi.
 • Om du bryr dig om vad andra tycker kommer du alltid att vara fånge i deras åsikters fängelse [och] tillslut förändra vad du tycker om dig själv. Vi föds alla som fantastiska original men de flesta dör som bleka kopior av den medelsvensson som faktiskt inte finns.
 • Det finns en bedräglig självbild hos oss svenskar att vi är på något sätt kronan på verket.
 • Problemet med Sverige och media och makten, det är att Sverige är ett mycket mycket litet land. Och vi har en makt som är väldigt väldigt koncentrerad [till] en liten grupp människor som alla känner varandra.