Hoppa till innehållet

Tobias Billström

Från Wikiquote

Tobias Lennart Billström, född 27 december 1973 i Malmö, är en svensk politiker (moderat).

  • -Sverige kan naturligtvis minska invandringen till noll genom att bli så oattraktiva att ingen vill komma hit, men det är ingen utveckling som jag och regeringen vill se och jag tror inte att svenska folket vill se sitt land utvecklas till Europas Mordor.
    -Det här skulle kräva att Sverige isolerar sig från omvärlden och från samarbetet med både FN och EU och det är varken realistiskt eller en politik som tryggar jobben och välfärden i Sverige.
    • Tobias Billström i TT-artikel SD vill skära i bistånd. Källa: [1] 31 maj 2010.
  • Utnämningsmakten är också översättningsbar till belöningsmakt och det är ju någonstans där som det här börjar bli väldigt, tycker jag, besvärligt faktist ska jag säga ur demokratisk synvinkel. [...] "Du får det här som belömning därför att du i din tur gör saker och ting som gynnar mig och gynnar partiet, gynnar statsministern ytterst som styr regeringen eller det parti som statsministern företräder." Det är ju då det här börjar bli sjaskigt. Och det är ju då vi kommer in på det som vi brukar beskylla både Ungern och Polen och andra länder för att ägna sig åt.