America Vera-Zavala

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Citat relaterade till America Vera-Zavala.
Vera-Zavala (2014)
  • /.../det bästa vore om man lämnade Sadam Hussein att störtas av sitt eget folk, när ett folk är så pressat är det svårare att kämpa mot en egen diktator när man har en större o grymmare diktator som Bush att vara rädd för.
  • jag tycker att han beter sig som en diktator, genom att inte lyssna på folklig opinion, det står i den svenska grundlagen att "alla makt utgår från folket" hade makten utgått från folket hade det inte varit tal om något krig, men Bush vet inte vad demokrati är, han är ju inte ens demokratiskt vald eftersom det egentligen inte var han som vann valet !!!
    • På frågan: "Hur kan du påstå att Bush är en diktator ? Menar du att USA är en diktatur ?". Källa: Aftonbladet chatt, 20 februari 2003.
  • jag tycker att våld kan vara berättigat i vissa fall, för att försvara sig själv, när inga andra alternativ finns (som i Colombia) men också exempelvis mot vapenfabriker eller vapen så kan man förstöra dem och det är berättigat?
  • Olika soldater är en del av ockupationsmakten liksom transnationella företag, NGOs och FN. Och i NGOs ingår ju Röda Korset. Att man gör attacker mot de olika delarna av ockupationsmakten tycker jag inte är speciellt konstigt utan snarare väldigt logiskt. Jag skulle aldrig få för mig att ta avstånd från olika delar av en kamp mot en ockupationsmakt.