Hoppa till innehållet

Jerry Williams

Från Wikiquote
Citat relaterade till Jerry Williams.
Det räcker ju inte att säga: var glad och sjung en sång

Om 60-talet, Proletären nr 48, 1985

 • Det fanns mycket flum-gubbar på 60-talet. Dom körde den där peace-vågen. Dom stoppa blommor i gevären. Bra i och för sig fast det räcker ju inte egentligen. Man får ju ta bort orsakerna till varför det finns kapprustning. Och apartheid. Om man skall bli av med det helt. Det räcker ju inte att säga: var glad och sjung en sång

  Om USA, Proletären nr 48, 1985

  • Fast han har väl varit lite Kalle Värst, jänken. Lekt lite polis. Ta Vietnamkriget. Eller Koreakriget. Det var jänkarna där också, även om dom gick in under FN-flagg.

   Om arbetarklassen, Proletären nr 48, 1985

   • Ja, jag räknar mig som kommunist. Och hjältarna är ju enligt min syn dom som står i produktionen. Utan dom så får vi ju lägga ner hela skiten.

    Om Stalin, Proletären nr 48, 1985

    • Han satt ju i en konstig tid historiskt. Som ingen annan har gjort, varken förr eller senare. Han tog ju vida svängar. Det åkte säkert med massa oskyldiga. Fast jag tror att om inte han varit - misstänksam som han var - så hade det kunnat gått åt h-e. T o m inom partiet fanns det ju folk som motarbetade. Såna som Trotskij och Bucharin-männen. Så han såg väl till att ingen som var skyldig kom undan. Sen kom det väl med några oskyldiga också. Han satt ju i en svår tid. Han hade Hitler på halsen. Och svårigheter både innanför och utanför gränserna. Ingen backning nånstans. Man kan inte bara köra över Stalin. Ge fan i att starta en massa krig och skit, så hade det säkert blivit mycket lugnare. Jag kan ta ett annat exempel, Allende. Det är kanske i och för sig jämförbart. Men hade Allende tagit i som f-n innan, så hade kanske aldrig dom här gubbarna fått chansen att sätta dit nån Pinochet. Att han ställde upp själv på slutet med k-pist hjälper ju inte dom ungar som nu far illa under Pinochet. Man ska inte köra över Allende heller. Han gjorde väl vad han kunde. Men lite samma var det ju. Det var ju en väldig massa intressen som ville få bort Allende. Precis som Stalin.

     Om Castro, Proletären nr 48, 1985

     • Han är lika stor som nån annan. Han snackar väldigt schysst också. Det är lätt att fatta vad han menar. Men det är likadant när det gäller Cuba. Det är inte bara Castro. Det är allihop. Men han är perfekt för det där jobbet.

      Om socialismen i Sverige, Proletären nr 48, 1985

      • Jo för f-n. Det är en tidsfråga. Men om det tar 100 år, 50 eller 20 - det kan man inte säga. Idag föreligger ingen revolutionär situation i Sverige. Men hur länge det tar. Det är omöjligt att säga.

       Om optimism, Proletären nr 48, 1985

       • Nej,jag är optimist. Fast jag tror inte att det grejar sig av sig självt. Om dom här rustningskrafterna känner att det är fritt fram. Om opinionen inte är tillräckligt stark. Då tror jag nog det finns risk att det kan gå åt h-e för jordklotet. Jag är ändå optimist. Men man får inte vara så j-a optimistisk att man blir nonchalant. Och tror att det grejar sig av sig självt!

        Om rocken under socialismen, Proletären nr 48, 1985

        • Jag vet inte om det finns så mycket rockband, men det finns många bra musiker i Sovjet. Men dom är väl inga överjävlar på rock'nroll. Men på Cuba däremot finns det band som gungar så inih-e. Varje land måste ju gå efter sin kulturella bakgrund. Finnarna fortsätter säkert att lira tango också efter det att det blivit socialistiskt. Men det tror jag inte dom kommer att göra på Cuba. Det är ju inte bara Sverige det gäller. Det kommer ju att bli socialistiskt i Amerika också en gång. Till slut. Och dom kommer inte att sluta lira rock'nroll där bara för det.