Hoppa till innehållet

Richard Slätt

Från Wikiquote
Citat relaterade till Richard Slätt.
  • Gränsen mot Hizbollahanförarna måste också skärpas. Vi pratar om en rörelse som vill utrota den Israeliska staten och alla judar i världen. Här har offentliga talespersoner i Sverige ett tungt ansvar. Men de tar inte det ansvaret. Toppdiplomaten Sverker Åström mer eller mindre jämför Israel med Nazityskland. Författaren Jan Myrdal sitter i intervju med Hizbollahs tidning och kallar dem modiga. Huvudtalare på antikrigsdemonstrationer bär Hizbollahtröjor. [...] Men problemen bottnar också i en antisemitism inom vänsterleden som fått ett uppsving de senaste åren. Antisemitism är inte synonymt med rakade skallar och kängor, den fanns långt före Hitler kom till jorden. I Sverige hade den starka förankringar inom- närapå- hela det politiska spektret tills Nazityskland föll 1945. I dag ser den svenska vänsterrörelsen sig själva som antirasister och därmed som omöjligt att de skulle kunna vara antisemiter, vilket är en stark villfarelse.


  • Jag ger inte mycket för sådant här med att en arbetsplats ska spegla samhället. […] När jag skriver artiklar sitter jag inte direkt och tänker på att jag är svensk. [Angående att Tidskriften Expo, som granskar de främlingsfientliga rörelserna, visar upp nästan bara vita män som medarbetare på sin hemsida].


  • "Rasistattacken" löd rubrikens första ord. Bakgrunden var att vid derbyt kastade Bajenfans bananer på Djurgården. Kopplingen drogs till att det måste vara rasism eftersom Djurgårdens målvakt heter Pa Dembo Touray och kommer från Gambia. […] På Djurgården i Stockholm ligger Skansen. På Skansen finns det apor. Apor kastar man bananer till. Det är alltså inte hudfärgen som spelar in. Apan i buren, vilken målvakt som än vaktar Djurgårdens mål, kastar man bananer till. […] Jag som antirasist har inte problem med att det står kända rasister i klacken, så länge de håller politiken borta så är vi i grunden bajare.


  • En liberal hållning är självklar inom svensk press när det gäller yttrandefriheten. Tidningarna är suveräna och beslutar fritt vem som får och inte får annonsera i deras tidningar. Men de ska också vara beredda på att försvara sig. Det är inte en laglig rätt att få annonsera i andras tidningar, det står dock alla fritt att starta tidningar. Även för sverigedemokraterna. Huvudfrågan kvarstår för flera ansvariga utgivare. Blev NSDAP mer rumsrena för att de blev regerande parti i Tyskland efter 1933?