Lars Anders Johansson

Från Wikiquote
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lars Anders Johansson i en kulturpolitisk idédebatt på Stadsteatern i Stockholm den 24 februari 2014.

Lars Anders Johansson, född 1981 i Gävle, är en svensk musiker, poet och journalist.

Citat[redigera]

  • Att det finns en alltmer utbredd uppfattning i Sverige om det skadliga i att ta del av kulturella uttryck för avvikande åsikter är verkligt skrämmande. Man skapar inte tolerans och öppenhet genom att bara låta rätt åsikter komma till tals.
  • Det är radikalismen som är konservatismens motsats, inte liberalismen. Det är således inte genom auktoritetstro eller en längtan efter tvång som konservatismen skiljer sig från andra tanketraditioner. Tvärtom är det ofta de konservativa som spjärnar emot när massorna drabbas av radikal eufori och vill kasta samhället över ända. Inte sällan brukar facit i sådana situationer ge de konservativa rätt.
  • Varsomhelstarnas bild av landsbygden som en komposthög för förlorare börjar att kännas hopplöst daterad. Snarare är det trångbodda stadsbor som blickar avundsjukt mot landsbygdsbornas spatiösa levnadsförhållanden. I en tid när nyhetsrapporteringen domineras av dödsskjutningar på gator och torg framstår livet på landet för många som ännu mer lockande. När polishelikoptern återigen hovrar över hustaken på jakt efter ännu en tonårig mördare som flytt på elsparkcykel är det nog många som drömmer om en egen Änglagård.