Hoppa till innehållet

Wikiquote:Bybrunnen/Arkiv 2009

Från Wikiquote

Administratörsskap

[redigera]

Jag är nu Wikiquote:Byråkrat på wikiquote, så de som vill bli administratörer här, meddela mig. Den fjättrade ankan 28 juli 2004 kl.11.10 (UTC)

Länkar till Wikipedia

[redigera]

När citat från en person läggs in, glöm inte att lägga in en länk till Svenska Wikipedia genom att skriva {{Wikipedialänk}}, så länkas citatet till artikeln om personen ifråga på Wikipedia. Lägg på motsvarande sätt in en {{Wikiquotelänk}} på Wikipedia, så hänvisas det till citaten av den personen här på Wikiquote. Den fjättrade ankan 28 juli 2004 kl.12.09 (UTC)

Jag såg just nu att någon länkade till Wikipedia med {{svWikipedialink}} i stället för den ovan angivna {{Wikipedialänk}}. Jag provade detta i ett par artiklar och personligen tycker jag att detta alternativ såg trevligare ut men tydligen fungerar båda alternativen parallellt. Tubaist 19 december 2004 kl.01.09 (UTC)
Och nu är tydligen båda alternativen ändrade så de ger samma resultat. Tubaist 23 december 2004 kl.09.12 (UTC)

Länkar till Engelska Wikiquote

[redigera]

Lägg om möjligt in länkar till Engelska Wikiquote. Den fjättrade ankan 28 juli 2004 kl.12.11 (UTC)

Administratörer

[redigera]

Jag tänkte att precis som på Svensk Wiktionary blir alla användare som är administratörer på Svenska Wikipedia också administratörer här, om ingen har något emot det. Den fjättrade ankan 1 augusti 2004 kl.18.17 (UTC)

Det är väl OK till dess en egen gemenskap uppstått här. / 217.211.217.184 3 augusti 2004 kl.00.42 (UTC)
Hej. Jag är admin på wikipedia, fast tycks inte vara det här (jag var tvungen att skapa ett nytt konto för att logga in här). Muneyama 18 november 2004 kl.22.31 (UTC)

Strukturen

[redigera]

Jag har grejat lite grann med att lägga upp en databas med citat och lite annat på min dator och jag tycker lite bryskt att vi ändrar strukturen på hur vi lägger upp citaten. Genom att istället för en sida per person ha en sida per citat så skulle kategoriseringsverktyg bli mycket effektivare och mer användbart. Då skulle man genom att klicka på kategorin religion få fram alla citat som har med religion att göra istället för alla person som sagt något om religion o.s.v. För att veta alla citat som en person sagt så kan man kategorisera efter person. På samma sätt med årtal för citat. På varje sida skulle man kunna fylla på med bakgrundsfakta (t.ex. i vilket sammanhang citat sades) och källa. För att få det att fungera med interwikis kan man lägga dessa på t.ex. Kategori:John F. Kennedy istället för John F. Kennedy o.s.v. Gunnar Larsson 14 augusti 2004 kl.16.08 (UTC)

Hur namnger vi då artiklarna? Mike 27 augusti 2004 kl.10.39 (UTC)
Definitivt borde åtminstånde personer finnas i kategorier. Agatha Christie till exempel skulle befinnas fint i [[Kategori:Författare]] eller liknande. Skulle vara bra att få igång detta på direkten nu när det inte finns så många personers citat ännu. - Andreas 23 oktober 2004 kl.14.12 (UTC)
Intressant förslag!
Kanske blir det snyggast om man lägger alla citat på [[John F. Kennedy]] och skapar en undersida för varje citat t.ex. [[John F. Kennedy/Jag är en berlinare...]] eller [[John F. Kennedy/<datum>:<nummer>]] eller någe'? Då får man både alla artiklarna och alla citaten samlade. När man gör en sökning får man ju de första raderna i artikeln och kan lätt se citatet i fråga eller delar av det. I "huvudartikeln" kan man slänga in [[Kategori:John F. Kennedy]], [[Kategori:Amerikanska presidenter]] etc och i undersidorna [[Kategori:Berlin]], [[Kategori:Tyskland]] etc.
Klurade / Mats Halldin 3 september 2004 kl.23.10 (UTC)
Mike: Jag tänkte mig citatet (antingen i sin helhet eller (t.ex. de) 20 första bokstäverna).
Mats:Låter som ett toppenförslag, man behåller poängen med mitt förslag, samtidigt som man inte byter alltför mycket mot strukturen på de andra sidorna. Gunnar Larsson 5 september 2004 kl.18.28 (UTC)
Förkortas inte namn på svenska utan "." dvs "John F Kennedy" // Wellparp

Loggan

[redigera]

Någon som sett till loggan på senare tid? Jag ser bara en länk till [Huvudsidan] [sic!] där den ska vara... Mike 11 oktober 2004 kl.14.34 (UTC)

Finns det en bild där? Jag ser inte heller något, och det skall väl vara samma bild som Engelska Wikiquote har? -Andreas 15 oktober 2004 kl.19.32 (UTC)
Jag ser en bild... konstigt att inte ni gör det. ///GrodAloha 23 juni 2008 kl. 16.20 (CEST)[svara]

Utvalt citat

[redigera]

Jag föreslår ett utvalt citat som skulle kunna finnas på huvudsidan i, säg, en vecka (för tillfället, när det inte finns så många). Vad tycks? Något mycket enkelt, inget avancerat, alltså bara citatet och citatets ursprung i form av länk till personen som sade det eller filmen det kom ifrån, till exempel. - Andreas 6 november 2004 kl.01.09 (UTC)

Jag håller helt med! ///GrodAloha 23 juni 2008 kl. 16.20 (CEST)[svara]

Språk

[redigera]

Vilka språk ska man hålla sig till när man skriver på svenska wikiquote? Ska man bara citera på Svenska? Exempelvis Shulamith Firestone som jag skrivit om, finns inte, vad jag vet, översatt till svenska.Är det okej att skriva in engelska citat, och vilka andra språk är i så fall okej? Ska man själv försöka översätta? Muneyama 18 november 2004 kl.23.51 (UTC)

Håller med om att det är klurigt. Kollade runt lite på engelska wikiquote, men hittade inget relavant (vilket inte innebär att det inte finns något relevant där :-)). Personligen tycker jag det vettiga vore att bara ha citat på svenska på svenska wikiquote, bara polska på polska wikiquote o.s.v. Däremot kan man gott översätta citat, bara man är mycket tydlig med att det är just en översättning (är väl i.o.f.s. uppenbart i de flesta fallen). Gunnar Larsson 19 november 2004 kl.20.13 (UTC)
Isf. borde vi göra en meddelandevariabel som säger ungefär att "Det finns tyvärr inga citat av den här personen på Svenska Wikiquote, däremot finns citat av personen på ____-språkets wikiquote" och sedan sätta in den meddelandevariabeln på alla personer som finns på engelska wikiquote. Muneyama 19 november 2004 kl.20.28 (UTC)
Det låter som en bra ide. Gunnar Larsson 22 november 2004 kl.08.52 (UTC)


Några luddiga tankar strax före sängdags *Gäspar*
Håller med ovanstående. Ett annat alternativ vore att tillåta alla citat på alla språk på svenska Wq, förutsatt att man samtidigt lade in en svensk översättning. Eller tvärtom. I dag finns många citat på den svenska Wq som är översatta från främmande språk. Dock är översättningar just översättningar och speglar ibland inte riktigt originalcitaten. Därför borde det finnas en chans att på ett enkelt sätt få tillgång även till originalcitaten, antingen i direkt anslutning till den svenska översättningen eller via en direktlänk till citatet på den Wq där det finns att läsa på originalspråk. Då kunde man direkt se originalet och bedöma hur den svenska översättningen står sig.
Chili 30 november 2004 kl.21.12 (UTC)

Citat utan källa

[redigera]

Vad ska man ha för inställning till citat utan källa? Någon har lagt in ett citat av Olof Palme, "sagt nångång på 80-talet", någon annan har lagt in ett citat av Leonardo da Vinci utan varken tid eller plats. Hur ska andra egentligen kunna kontrollera att citatet stämmer? De citat jag lagt in har källa och jag tycker att samma krav ska ställas på alla. Thuresson 9 mars 2005 kl.11.31 (UTC)

Citat utan källa är knappast bättre än påhittade citat och mallen {{Källa}} finns nu tillgänglig för alla sådana fall. Thuresson 23 mars 2005 kl.18.50 (UTC)
Den här artikeln innehåller citat utan källhänvisning.
Alla citat måste kunna styrkas. Se Wikiquote:Källor för mer information.


En mycket bra idé. Källor är en nödvändighet för att göra citaten trovärdiga. Ju närmare ett citats ursprung desto bättre. Mallen bör läggas in på i stort sett varje sida eftersom knappt något citat i dag har källangivelser. Chili 7 april 2005 kl.19.41 (UTC)
Låter som en bra ide. Tycker dessutom att vi (efter en lång tid och reklam på wikipedia) kan plocka bort de citat som inte har någon källa. Gunnar Larsson 30 april 2005 kl.16.44 (UTC)
Ska det gälla även ordspråk/talesätt?
Nej, ordspråk brukar inte tillskrivas någon särskild person så där finns inte samma krav på verifierbarhet. Thuresson 20 maj 2005 kl.15.44 (UTC)
Att helt förbjuda citat utan källa är en dålig idé. Många citat av exempelvis äldre historiska personer (typ födda 1600-talet och tidigare) saknar ofta helt förstahandskällor. Se t.ex. artiklarna Cicero och Democritus på engelska wikiquote, där finns nästan uteslutande citat som helt saknar källhänvisning. Ska vi inte tillåta dessa citat alls? Jag tycker att det är bättre att göra som på engelska wikiquote, lägga dessa under en egen rubrik. /Slarre 25 november 2005 kl.22.34 (UTC)
Jag förordar också den engelska wikiquote systemet som alla de andra språken använder sig av. Svenska wikiquote är den 19 största och för en tynande tillvaro jämfört med de andra språken. Att de flesta citaten raderas är nog den största anledningen till detta. Skulle man radera alla de artiklar som nu inte har källhänvisning skulle svenska wikiqute halveras. --NERIUM 1 juni 2006 kl.14.21 (UTC)
Du är ju en av dem som inte lägger till källa för citaten, eller hur? Och om du inte har drömt citaten så måste du ju ha fått dem någonstans ifrån? Att ärligt och rättframt berätta var citaten kommer ifrån betyder inte bara att man inte har något att dölja, utan det tillför också viktig information så att andra kan sätta in citaten i ett sammanhang. Om man har någon pretention på att skapa en samling av citat med ett uns av trovärdighet tar man med källa. Se även Diskussion:Vladimir Lenin. Thuresson 2 juni 2006 kl.01.42 (UTC)
Jag hade tänkt att diskutera principen om källhänvisningar här på bybrunnen men jag kan svara på dina frågor om mitt sätt att skriva in citat. Kanske var jag otydlig. Jag skrev här ovan att jag tycker att den engelska och de övriga språkens sätt att skriva ut citaten är bra. Engelska wikiquote delar in en persons citat i Sourced, Unsourced och Attributed. Detta gör att läsaren själv kan ge olika tyngd åt citatets trovärdighet. På detta sätt raderas inte citat som är allmänt kända men som saknar källa. Några exempel på citat utan källhänvisning. Neil Armstrong citeras "Ett litet steg för mannen, men ett stort steg för mänskligheten.". Marilyn Monroe citeras "Jag sover iklädd endast Chanel N:o 5". Julius Caesar citeras "Veni, Vidi, Vici". Listan kan göras lång av liknande exempel. Användaren som lägger in citat som dessa har säkerligen inte något att dölja som du insinuerar. Jag tror inte heller att de drömt citaten. Jag har inte något att dölja och har inte drömt dessa citat men känner inte till källan. Trots detta tycker jag de skall få finnas kvar på Wikiquote samt att genom att använda systemet de övriga språkens wikiquote har kan väcka svenska wikiquote ut sin dvala. Din exempeldiskussion säger inte mer än att det någon gång skrivs felaktigheter både med och utan källhänvisningar. Felaktigheter med källhänvisning kan vara att ta med en mening utryckt ur sitt sammanhang och i värsta fall en del av en mening ur en lång text. --NERIUM 2 juni 2006 kl.22.40 (UTC)

Styrelsevalet

[redigera]

Jag ser att röstningsfilerna m m finns på plats, men valinformationen borde ha länkar härifrån till svwiki, eller hur? /RaSten 81.224.167.16 1 juli 2005 kl.01.46 (UTC)

Formatering

[redigera]

Det tycks finnas delade meningar på Wikiquote för hur artiklar bör formateras. Jag har nu gjort ett utkast till riktlinjer, se Wikiquote:Stilguide, som utgår från riktlinjerna på engelska wikiquote vilket är en bra grund. Det vore bra om alla som har delade meningar kunde föra fram sina åsikter där så att vi kan nå konsensus kring detta. /Slarre 25 november 2005 kl.22.39 (UTC)

Bekräfta e-post

[redigera]

De registrerade användare som vill kunna kontaktas av andra användare via e-post måste bekräfta sin epostadress genom att klicka på Special:Confirmemail. Thuresson 3 mars 2006 kl.02.13 (UTC)

Standardvärdena för svenskt gränssnitt

[redigera]

Nyligen har den centrala filen för den svenska översättningen av gränssnittet (MediaWiki-namnrymden) uppdaterats och innehåller nu runt 95% av alla textsträngar. Tyvärr är det som så att under någon tidigare uppdatering av mjukvaran så har en hel massa engelskspråkiga strängar lagrats lokalt på de olika wikiprojekten, så att det ser ut för mjukvaran som om de har översättningar som skall användas i stället för standardvärdena. För att översättningarna skall synas krävs att dessa felaktiga lokala lagringar av engelskspråkiga strängar raderas. Det vill säga att när Special:Allmessages visar två strängar, en rosa (central) och en grön (lokal), och den gröna är på engelska (eller uppenbart sämre än den rosa) bör alltså den gröna tas bort, genom att följa den (i detta fall alltid blå) länken i vänstra kolumnen och radera det Mediawiki-meddelande som man då kommer till. Ursäkta om jag är övertydlig. För frågor eller kommentarer om de översättningar som finns i den centrala filen (som ju långt ifrån är statiska och kan ändras), kontakta mig helst på Användare:Sannab--Sannab 23 maj 2006 kl.20.54 (UTC)

Nu har Brion uppdaterat meddelanden med hjälp av roboten MediaWiki default (bidrag), så administratörerna här slipper arbetet arr radera meddelandena manuellt. /82.212.68.183 3 juli 2006 kl.15.47 (UTC)

Wikimedia Sverige

[redigera]

Då Wikimedia Foundation Inc är en organisation som täcker hela världen har man valt att tillåta anhängare till projekten starta lokalföreningar runt om i världen. Det är för att förenkla för dem som vill bidra till projekten på olika sätt. Nu undrar jag om det finns något intresse av att starta en lokalförening i sverige, och har därmed gjort en meta-wiki-sida för intresseanmälan av en sådan organisation.

Hur denna förening skulle se ut är upp till oss, så länge vi följer några riktlinjer från Wikimedia, så hur mycket och hur djupt föreningen skulle arbeta för att stödja projekten är helt upp till oss.

Ni kan ju gå in och kolla på Metawiki och fyll i ditt namn om du är intresserad!Arash Molavi--193.14.254.20 1 juni 2006 kl.11.33 (UTC)


Request

[redigera]

Hi, I am user meta:user:Walter. I respectfully request this community to consider my following request; I write a newsletter about what is going on in the Wikimedia projects in all languages. It is my hope that every community, like this one, has some people who read Wikizine. Then I can maybe receive some news from those readers about your project and in the other direction the can inform there community in your own language about the Wikimedia news possibly. I would like to ask this community to include on this page on the top and/or a relevant page a small banner for Wikizine.

If a banner is placed here on the correct page the change that someone here will think about Wikizine and report some local news will increase highly I suspect. Or that people will take a look and read the Wikimedia news. And maybe even share it locally. Here are the banners; meta:Wikizine/banners

My apologies that this is in English and the Wikizine is also in English. But there is not other way to do this. If there are questions please ask it here. I will be watching this page for two weeks from now frequently. Greetings, --Walter 20 juli 2006 kl.15.30 (UTC)

Vem har skrivit detta?

[redigera]

Jag har stött på det roliga uttalandet "Slutsatserna draga sig själva" men jag kan inte minnas var det kommer ifrån. Känner någon till det?

Vassego och rösta i styrelsevalet!

[redigera]

Valet till Wikimedia Foundations styrelse öppnade igår, och man kan rösta fram till den 20 september. Länkar till valet finns högst upp på varje sida. All information finns på Meta, men röstar gör man oftast från sitt "vanliga" projekt, eftersom man måste ha minst 400 redigeringar på det projekt man röstar från. Notera att valet sker genom så kallad approval voting även kallat acceptröstning, det vill säga man kan rösta på så många av kandidaterna man vill! Själv kommer jag nog att lägga min röst på sex av kandidaterna, tror jag. Mera information om själva valet finns på Meta, se länkarna högst upp på varje sida. // Habj 2 september 2006 kl. 23.09 (UTC)

Valet är avslutat, och Eloquence a.k.a. Erik Möller vann. (Det går an att ta bort notisen om valet från MediaWiki:Sitenotice nu.) // habj 1 oktober 2006 kl. 23.27 (UTC)

Redigeringskrig

[redigera]

Någon som har förslag på vad som kan göras med detta krig? Påminner mig om en viss användare på sv:wp som deklarerade att han skulle jävlas med alla som pratade svenska. Men jag tror den här artikeln bör städas lite så att den inte används som en ren propagandasida för den citerade politikern eller vad han nu är för något... \Mike 17 november 2006 kl. 10.06 (CET)[svara]

500 articles milestone

[redigera]

Hello, congratulations for Swedish Wikiquote for 500 articles (and sorry in English)! Would you please update m:Wikimedia news#Wikiquotes? Thanks! --Aphaia 4 april 2007 kl. 23.37 (CEST)[svara]

Thanks. I don't know at which exact date the number of 500 articles was passed, so I typed this as "unknown, prior to April 5 2007". /Slarre 5 april 2007 kl. 01.30 (CEST)[svara]
Artikeln Stockholmsnatt, i oktober 2006. Thuresson 5 april 2007 kl. 11.08 (CEST)[svara]

Request for bot flag : DragonBot

[redigera]

Hello, I am operator of a bot, DragonBot, and would like to have the bot flag. Here are some details about the bot, feel free to ask any questions!

  • Operator: Chtit draco
  • Purpose: Adding interwiki links.
  • Script used : pywikipedia
  • Already has the bot flag on : fr,de,en,pl,sl,bg,hu,ja,no,gl,he,it,tr
  • I have run the bot for foolproofing, you can see its edits here.

Thanks ! Chtit draco 8 juli 2007 kl. 10.27 (CEST)[svara]

Done, you are now a bot on the Swedish Wikiquote.
/ Mats Halldin 30 juli 2007 kl. 11.21 (CEST)[svara]

Wikimedia Sverige

[redigera]

Det pågår försök att starta en Sverigebaserad förening, som ska fungera som lokalavdelning till Wikimedia Foundation. Se w:sv:Wikipedia:Wikimedia Sverige, inklusive undersidor och länkar till annat håll. // habj 26 juli 2007 kl. 15.32 (CEST)[svara]


User:Dinybot, a bot flag request

[redigera]

Hello, I would like to ask for the bot flag for the Dinybot robot. It is a classical global automatic interwiki robot which operates at all Wikiquotes. Demonstrative editations are available. Also specification in English is available. Simple specifiation follows:

  • Bot Operator: User:Martin Kozák
  • Aim of the Bot: Periodical automated completing and keeping of the interwiki links of all projects.
  • Language used: The Python
  • Script used: Python Wikipedia Robot Framework
  • Already used on:
    1. Czech Wikipedia for automated typographic corrections, code cleanups and redirects replacing, (Lightweight MediaWiki Robot Framework, since 2006-05-11)
    2. Czech Wikiquote for typographic correction, code cleanups and redirects replacing, (Lightweight MediaWiki Robot Framework, since November 2006)
    3. Wikiversity projects for completing and keeping the interwiki links. (Python Wikipedia Robot Framework, since March 2007, in pending)

Thanks for Your complaisance.

--Martin Kozák 8 september 2007 kl. 17.03 (CEST)[svara]

Årets bild 2007

[redigera]

Kära Wikimedianer,

Wikimedia Commons är glada att kunna meddela att Årets bild 2007 tävlingen snart går av stapeln. Alla användare som är registrerade hos något Wikimedia projekt och har mer än 200 redigeringar inbjuds att rösta.

Tävlingen står mellan de 514 bilder som utsågs till Utvalda Bilder på Wikimedia Commons mellan 1:a januari 2007 och 31:a december 2007. Det finns flera hundra vackra bilder av hög kvalité och din hjälp behövs för att utse den bästa!

Omröstningen kommer att använda sig av speciell valmjukvara på toolservern. Användare kan begära ett röstkort på http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007/Omröstning. Du måste ha e-post aktiverat på det användarkonto från vilket du röstar. Du får enbart rösta en gång även om du har flera konton med tillräckligt många redigeringar. Listan över vilka som har röstat kommer att vara allmänt tillgänglig men rösterna kommer inte att vara allmänt tillgängliga.

Omröstningen består av två omgångar. I den första omgången får du rösta på hur många bilder du vill, oavsett kategori. I finalen återstår 28 bilder och du får enbart rösta på en av dem.


Många tack, Wikimedia Årets bild kommittén http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007

Glömde påpeka att tävlingen börjar den 10 januari samt att det är Koordinerad universell tid som gäller.
Om grammatikfel, särskrivningar, sammskrivningar, stavfel, formfel, räknefel eller bara allmän språkmisshandel i ovanstående meddelande fick dina ögon att tåras så kan du undvika att behöva genomlida det igen genom att titta igenom Commons:Picture of the Year/2007/Translations/sv innan jag hinner slå till igen. =) /Lokal_Profil 9 januari 2008 kl. 01.10 (CET)[svara]


Tävlingen för att utse Årets bild 2007 på Wikimedia Commons är nu öppen!

Besök föjande sida för att se om du har rösträtt samt för att begära ett röstkort: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007/Omröstning

Bilderna är uppdelade i kategorier men du kan rösta på så många bilder du vill i hur så många katergorier du vill. (Kategorierna är bara till för att du inte ska behöva se hundratals bilder på en gång.) De 28 bilder som får flest röster går til final.

Innan du röstar kan du titta på alla bilderna på http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007/Gallerier . Omröstningen pågår 10-17 januari så se till att din röst blir hörd!

Många tack, Wikimedia Årets bild-kommittén http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007

Årets bild 2007 - finalen

[redigera]

Kära Wikimedianer,

Finalomröstningen för att utse Årets bild 2007 på Wikimedia Commons är nu öppen!

De 28 bilder som fick flest röster i första omgången har gått vidare. I finalen har du enbart en röst med vilken du kan hjälpa till att välja årets absolut bästa bild. Finalisterna hittar du på: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Picture_of_the_Year/2007/Finalists

Om du har rösträtt can du rösta i finalen även om du inte röstade i den första omgången. Besök föjande sida för att se om du har rösträtt samt för att begära ett röstkort: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007/Omröstning

Finalen pågår bara i 5 dagar så se till att du hinner rösta i tid!

Många tack, Wikimedia Årets bild-kommittén http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Årets_bild/2007


Projektfunderingar

[redigera]

Förekommer det några "samarbeten" eller "WikiProjekt" på svenska Wikiquote? Används IRC aktivt för samarbete? Eller träffar IRL? Känner ni varandra? Eller arbetar var och en för sig? --LA2 18 mars 2008 kl. 21.09 (CET)[svara]

Bot policy

[redigera]

Hello. To facilitate steward granting of bot access, I suggest implementing the standard bot policy on this wiki. This will involve creating a redirect to this page from Project:Bot policy, and adding a line at the top noting that it is used here. In particular, this policy allows automatic acceptance of known interlanguage linking bots (if this page says that is acceptable), which form the vast majority of such requests.

Please read the text at m:Bot policy before commenting. If you object, please say so; it will be implemented in one week if there is no objection, since it is particularly written to streamline bot requests on wikis with little or no community interested in bot access requests.

Kort fortalt innebærer Standard Bot Policy at Stewards på meta kan gi botstatus uten at man blir spurt om, og må følge opp dette her - for kjente botoperatører med erfaring. Det vil fortsatt være "tillatt" for administratorer å blokkere boter som kjører feil. Laaknor 21 juli 2008 kl. 10.12 (CEST)[svara]

Global bots

[redigera]

Hello. The standard bot policy was updated to allow global bots, which are now technically possible. These are trusted bots that will be given bot access on every wiki that allows global bots (the local policy or request page must explicitly allow them, or they won't get access on this wiki). The current requirements for global bots are:

  • a global bot must only maintain interlanguage links or fix double-redirects;
  • a global bot must have already been active on several wikis, with long-term contributions demonstrating its trustworthiness.

Does anyone object to allowing global bots on this wiki? I'll update the local policy in a week if there are no objections. Thanks. Laaknor 3 augusti 2008 kl. 13.09 (CEST)[svara]

Bot policy og global bots er nå varslet godkjent på meta. Laaknor 11 augusti 2008 kl. 18.13 (CEST)[svara]

Done. —Pathoschild 00:04:36, 05 september 2008 (UTC)

Radering

[redigera]

Hur gör man för att ta bort onödiga sidor? Användare:Grey ghost 10 november 2008

Lägg till texten {{radera}} i sådana artiklar. Thuresson 11 november 2008 kl. 18.56 (CET)[svara]

Träsk

[redigera]

På huvudsidan beskrivs Wikiquote som "en fri samling citat, talesätt och ordspråk", men alltid när jag följer en länk hit, hamnar jag på en sida full av citat vars enda syfte är att förlöjliga eller smutskasta den person som uttalat dem, inte alls några visdomsord. Som ett första steg i att rensa upp i detta träsk, skulle man kunna kräva att citaten ska säga något intressant om världen, och inte bara om sin upphovsman. Alltså: Varför är just det här citatet intressant? Handlar intresset om personen eller om innehållet i citatet? --LA2 25 januari 2009 kl. 23.05 (CET)[svara]

Felaktigt stavningsförslag

[redigera]

Om man söker efter "sverigedemokraterna" står det "Menade du: socialdemokraterna". Det bör man väl göra något åt, eller? 80.216.11.244 6 juli 2009 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Har du något förslag på vad som ska hända om man söker efter "Sverigedemokraterna"? Thuresson 6 juli 2009 kl. 22.40 (CEST)[svara]

Det är eftersom det är den artikel på Wikiquote med mest likt namn som Sverigedemokraterna, har även diskuterats på svenskspråkiga Wikipedia, se w:Wikipedia:Bybrunnen#"Menade du" --Fredde 99 10 juli 2009 kl. 20.21 (CEST)[svara]

Global sysops

[redigera]

Jag vill göra er uppmärksam på diskussionen om Globala administratörer. -- Lavallen 8 oktober 2009 kl. 20.56 (CEST)[svara]

Unsourced quotes

[redigera]

Hi, I see that you delete some pages if they contain only unsourced quotations: do you delete all pages? Do you remove all unsourced quotations? Do you think that it's useful? See also the questions I asked to de.quote community. Thank you, Nemo bis 29 oktober 2009 kl. 03.10 (CET)[svara]