Wikiquote:Önskelista

Från Wikiquote

På denna sida kan du lägga förslag på sidor som du tycker bör finnas men där du själv inte har något eget material. Det ord du föreslår kommer att vara rött. När sedan någon har antagit utmaningen och skrivit en artikel om det föreslagna ordet blir länken blåmarkerad. Redigera gärna bort ord från denna lista som är "blåa".

Hur man använder önskelistan[redigera]

  • Det är tillåtet att lägga in ett uppslagsord under fler kategorier, förutsatt att det passar in under var och en av kategorierna. Om Julius Ceasar inte redan hade en artikel så skulle det gå att lägga in honom på önskelistorna för personer, religion och historia.
  • Begrepp som inte är allmänt bekanta bör åtföljas av en kort beskrivning, till exempel Cocachin (kinesisk prinsessa på 1300-talet) alternativt en förklarande interwikilänk till engelska Wikiquote eller dylikt.
  • Om det finns synonymer eller alternativa stavningar för artikelsubjektet, så bör du fylla i alla varianter, åtskilda med snedstreck, t ex Raymond Lullus/Raimundus Lullus/Ramón Llull. Om något av dessa ord har fått en artikel, låt de alternativa orden få en omdirigering.

Ämnen[redigera]

Personer[redigera]

Litteratur[redigera]

Filmer[redigera]

TV-serier[redigera]

Teman[redigera]

Wikiquote[redigera]

Mallar[redigera]

Se även[redigera]